Svet
15842 ogledov

Neverjetna poteza Putina. Neverjetno, na koga se je spravil.

Arctic Sunrise Greenpeace Barbara Milavec
Organizacijo so označili za nezaželeno.

Rusija je danes mednarodno okoljevarstveno organizacijo Greenpeace obtožila protiruske propagande in pozivov h gospodarski izolaciji Rusije ter jo označila za nezaželeno. Označitev kriminalizira delo vseh organizacij, ki uporabljajo blagovno znamko Greenpeacea, zaposlenim v teh organizacijah pa grozi kazenski pregon.

"Dejavnosti mednarodne nevladne neprofitne organizacije Greenpeace International na ozemlju Rusije (...) so bile priznane kot nezaželene," je v izjavi zapisal urad ruskega generalnega državnega tožilca. Dodal je, da se aktivisti Greenpeacea od začetka vojne v Ukrajini ukvarjajo s "protirusko propagando" in pozivajo h gospodarski izolaciji države.

Po mnenju urada Greenpeace predstavlja "grožnjo temeljem ustavnega reda in varnosti" v Rusiji, prizadevanja organizacije pa so "usmerjena v destabilizacijo družbenopolitičnih razmer in poskus protiustavne spremembe oblasti v državi", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Okoljske dejavnosti Greenpeacea dejansko spremlja aktivno spodbujanje političnega stališča, poskusi vmešavanja v notranje zadeve države in so namenjeni spodkopavanju njenih gospodarskih temeljev," je urad še zapisal v izjavi.

Henry Kissinger Svet Henry Kissinger: "Kar počne Evropa, je zelo nevarno!" Moskva vojaška parada Dan Zmage Foto/Video Svet Putin udrihal po Zahodu, vojska zasedla moskovske ulice

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 38
  • bobubob 12:33 22.maj 2023.

    Ta grinpis združba ogroža tudi evropski red, saj nam neumorno dobavlja nezakonite migrante kamorkoli je le mogoče. Denar jim ne smrdi, smrdi pa jim red in mir. Voznino pobirajo tako neposredno od potnikov kot od svojih bogatih gospodarjev, ki imajo ...prikaži večo s temi migracijami tudi posebne načrte. O okoljski problematiki pa ne razmišljajo, razen če niso za to tudi dobro plačani. Rusi pač na glas povedo, da je cesar nag, mi, 'wannabe jedrni Evropejci' pa si na kaj takega še ne upamo niti pomisliti.

  • pilotko 07:56 22.maj 2023.

    Največji zdrahar na svetu so ZDA, ki so za svoje interese sprožili že nič koliko državnih udarov in spopadov po celem svetu in ustvarili kaos. Ko bo prva raketa padla direktno na ZDA se bodo pa podelali kot 11.septembra. Lahko ...prikaži večo je delat zdrahe in kasirat po tujem ozemlju in EU zato že slepo tone v krizo.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 09:21 21.maj 2023.

    Bravo Putin, najprej si raketiral vsa mesta v Ukrajini, kjer naj bi živeli ruski prebivalci ! Nato si izjavil da se branite ker je Rusijo napadel Zahod in EU ! Sedaj si proti Zelenim in verjetno boš ukinil tudi Unicef ...prikaži več in RK, ker so razkrili, da ugrabljaš otroke v Ukrajini in jih voziš v taborišča za prevzgojo. Upam, da te najde RAK in ti požre možgane z drobovjem vred.