Ne potrebujete sobe? Nabijem vas na k****!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Na hrvaški obali se vsak četrti gost ne čuti dobrodošlega. Na prijazno besedo in nasmeh naleti le vsak tretji, kaže raziskava hrvaške agencije.
Oglej si celoten članek

Mladenič, star nekaj čez 20, v Splitu stopi do skupine mladih z nahrbtniki. "Potrebujete nastanitev?" jih z nasmehom vpraša v angleščini.

Turisti mu prijazno odgovorijo: "Ne, hvala."

"Ma, nabijem vas na k****, zakaj ste sploh prišli," jim zabrusi nazaj v hrvaščini. Žaljivka je bila gostom zaradi jezikovnih ovir prihranjena, ni pa bila prihranjena hrvaški sprehajalki, ki je bila dogodku priča, poroča portal Vecernji.hr.

V roku ene ure jo je rdečica sramu oblila še enkrat. Ko je stopila s katamarana, je njeno skupino eden od ponudnikov zasebnih turističnih namestitev pospremil z "V p**** m*******! Nobenih tujcev!"

Gostoljubnost preverjali skrivni kupci

Kako se hrvaški gostinci in ponudniki turističnih storitev vedejo do gostov, je s skrivnimi kupci na Hrvaškem preverila agencija Heraklea. Kakovost storitev so preverili na 237 različnih mestih, kjer turisti stopijo v stik z domačini.

Rezultati so pokazali, da so turisti nasmeha in prijaznih besed deležni le v tretjini primerov. Skrivni kupci so dobili tudi dobrodošlico v smislu "Če ne mislite jesti, tudi pijače ne dobite", na enem od trajektu pa so jih pričakali z "Odj*****, odj***** vsi!"

Skrivni kupci so slišali tudi varnostnika, ki je kolegu razlagal, da je veliko bolj ljubezniv kot lani. "Ne vlečem jih več za lase in ne brcam v rit, le zaderem se: 'Izvolite ven!'" so ga slišali reči.

Vseeno so bili domačini za devet odstotkov bolj prijazni kotlani, poroča hrvaški portal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 10:51 22. Avgust 2011.

    Vse lepo in prav, vsak ima svoje izkušnje z hrvati. Vedeti moramo da so največji negativci priseljenci iz celine in …

  • 10:59 21. Avgust 2011.

    Enako je v gostinskih lokalih. Zunaj je 35 stopinj, naročiš mrzlo pivo, natakar ti pa prinese toplo. Ko še enkrat …

  • 04:32 21. Avgust 2011.

    Objektivno dejstvo je, da se Hrvatje ne znajo it turizma in da se vedno zivijo v miselnosti, da njihovo cudovito …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.