Nedeljski prizori z Murterja: Kot da koronavirusa sploh ni

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Plaža Slanica na Murterju je bila videti kot v starih časih pred covid-19.
Oglej si celoten članek

Četudi iz marsikaterega dela hrvaške obale poročajo o majhnem številu turistov in relativno praznih plažah, nedeljska podoba plaže na Murterju spominja na vrhunec sezone v preteklih letih. 

Covid-19 Zadnji zemljevid: Razmere na hrvaški obali se slabšajo, Istra skoraj rdeča

"Najbolj poznana plaža na Murterju je bila v nedeljo premajhna za vse, ki so se želeli okopati," piše hrvaški spletni portal 24sata. "Ljudje so okupirali Slanico, ležalniki in brisače so bili postavljeni eden zdraven drugega do morja."

Svet Tako kažejo prvi podatki o novih okužbah s Hrvaške

Dodajajo, da je bila plaža včeraj videti, kot da novega koronavirusa sploh ni. "Bilo je praktično nemogoče dobiti prazno mesto za brisačo," so zapisali. Razmak enega metra in pol, kot ga priporoča hrvaški NIJZ je bilo nemogoče upoštevati, mask pa tudi ni nosil nihče. 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL Murter

Po priporočilih hrvaškega NIJZ bi moralo biti maksimalno število ljudi na plaži 15 oseb na sto kvadratnih metrov površine.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:21 21. Julij 2020.

    To sploh ni problem za Hrvate,ti super turisti se namreč po tednu ali kak dan več vrnejo v svoje domovine …

  • 17:22 20. Julij 2020.

    tud če bi bila kuga bi nekateri kretenčkovi drli na morje

  • 16:24 20. Julij 2020.

    Vse z namenom propagirati hrvaški turizem. Ko jih jebe, mater jim kockasto😄😅😁

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.