Svet
15061 ogledov

Tako kažejo prvi podatki o novih okužbah s Hrvaške

Hrvaška obala Profimedia
Prvi podatki kažejo, da se izbruh covida-19 le nekoliko umirja.

V Istri so včeraj s 127 testi odkrili sedem novih primerov covida-19, kar je manj kot dan prej, dve starejši osebi sta umrli. Od pozitivnih sta bili dve osebi v samoizolaciji, štiri osebe so bile tesen stik okuženega, en primer pa epidemiologi še preučujejo. Med novimi primeri ni tujih državljanov. Umrli osebi sta bili letnik 1939 in 1941 in sta imeli pridružene bolezni, ena je bila iz doma za starejše v Umagu.

Dobra novica za vse slovenske turiste je, da v Primorsko-goranski županiji (Rijeka in okolica) niso odkrili nobene nove okužbe. Dan prej so odkrili štiri nove okužbe, od tega so bile tri osebe povezane s poroke (vsi stiki so bili v samoizolaciji) in en delavec s Kosova, ki so ga testirali po prihodu.

Uradni podatki za celotno državo, ki so jih objavili ob 14. uri, so veliko presenečenje. 

Drugi dan zapored ni novih primerov v Zadarski županiji, dvanajsti dan zapored pa v Ličko-senjski županiji. V Šibeniško-kninski županiji so odkrili en nov primer, gre za moškega iz občine Primošten, ki ga povezujejo z zadrsko poroko, ki je bila žarišče okužb. 

V Splitsko-dalmatinski županiji je en nov primer, opravljenih je bilo le 24 testov. 

V Zagrebu je osem novih primerov, v Zagrebški županiji pa trije, v Vukovarsko-sremski županiji so odkrili pet novih primerov.

Na področju Virovitiško-podravske županije ni novih primerov, a so včeraj testirali le 18 oseb. V samoizolaciji je skupaj 76 oseb, od tega je 14 okuženih v zadnjih 14 dneh.

V Bjelovarsko-bilogorski županiji ni novih primerov, včeraj so sicer testirali le štiri osebe. Že sedemnajsti dan zapored v tej županiji ni potrjenega primera. Tudi v Brodsko-posavski županiji in v Međimurju včeraj niso odkrili novih primerov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • elat 11:53 20.julij 2020.

    Seveda ne odkrijejo novih okužb, če pa praktično nič ne testirajo; potem je tudi statistika na 100T lahko rumena. Skratka, splošno sprenevedanje.

  • Guy_Fawkes 11:11 20.julij 2020.

    Totalno neobjektivno porocanje! Njihov minister Capaka al kaj je ze je ze vceraj kar zatrdil,da danes nebo veliko okuzenih! Seveda je tako,ko pa manipulirajo s stevilkami! Se njihovi drzavljani se tega zavedajo in obtozujejo vlado,da skrivajo stevilke prave. Prav tako ...prikaži večko trdijo,da ni mozno,da nekatere zupanije ze nekaj dni nimajo okuzenih a bile so med tistimi,ki so jih imele najvec v kakem dnevu.Kakorkoli ze vazno da se resuje gospodarstvo in njihova sezona turisticna , kaj pa bo kasneje pa...