Svet
38187 ogledov

Podatki o novih okužbah s Hrvaške veliko presenečenje

Hrvaška obala Profimedia
Na Hrvaškem so včeraj odkrili 25 novih primerov covida-19. Testirali so 1028 oseb.

Gre za presenetljivo nizek rezultat, dan prej so odkrili 92 novih primerov, povprečno pa so v zadnjih dveh tednih imeli po 82 novih primerov na dan.

Za sklepanje, da se drugi val epidemije na Hrvaškem umirja, je še prezgodaj, je pa podatek razveseljiv, gre za najnižji dnevni podatek o novih okužbah po 24. juniju, od takrat številka do danes le enkrat padla pod 50.

Devet pacientov je na respiratorju, skupaj 147 pa v bolnišnicah.

Hrvaška ima trenutno 28 aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev, Slovenija pa enajst.

V Istri so včeraj s 127 testi odkrili sedem novih primerov covida-19, kar je manj kot dan prej, dve starejši osebi sta umrli. Od pozitivnih sta bili dve osebi v samoizolaciji, štiri osebe so bile tesen stik okuženega, en primer pa epidemiologi še preučujejo. Med novimi primeri ni tujih državljanov. Umrli osebi sta bili letnik 1939 in 1941 in sta imeli pridružene bolezni, ena je bila iz doma za starejše v Umagu.

Dobra novica za vse slovenske turiste je, da v Primorsko-goranski županiji (Rijeka in okolica) niso odkrili nobene nove okužbe. Dan prej so odkrili štiri nove okužbe, od tega so bile tri osebe povezane s poroke (vsi stiki so bili v samoizolaciji) in en delavec s Kosova, ki so ga testirali po prihodu. Drugi dan zapored ni novih primerov v Zadarski županiji, dvanajsti dan zapored pa v Ličko-senjski županiji.

V Šibeniško-kninski županiji so odkrili en nov primer, gre za moškega iz občine Primošten, ki ga povezujejo z zadrsko poroko, ki je bila žarišče okužb.  V Splitsko-dalmatinski županiji je en nov primer, opravljenih je bilo le 24 testov. 

V Zagrebu je osem novih primerov, v Zagrebški županiji pa trije, v Vukovarsko-sremski županiji so odkrili pet novih primerov. Na področju Virovitiško-podravske županije ni novih primerov, a so včeraj testirali le 18 oseb. V samoizolaciji je skupaj 76 oseb, od tega je 14 okuženih v zadnjih 14 dneh.

V Bjelovarsko-bilogorski županiji ni novih primerov, včeraj so sicer testirali le štiri osebe. Že sedemnajsti dan zapored v tej županiji ni potrjenega primera. Tudi v Brodsko-posavski županiji in v Međimurju včeraj niso odkrili novih primerov.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 13
 • Avatar Pinkopalinko
  Pinkopalinko 04:33 21.julij 2020.

  No,pa saj bum išel u Međigurje,tam ko se prikazuje Marija... .

 • Avatar Pinkopalinko
  Pinkopalinko 04:22 21.julij 2020.

  Kaj to rubriko sestavlja hrvaško ćapće 127×10×5 = koliko. Mater so nagravžni te gnojnćine ustaške zaradi svojega žepa,pol bojo pa govorili, da so Črnogorci,Srbi,Bosanci umazani. Fuj od nacije,pa še tle po lepi Sloveniji je polno te ustaške golazni.

 • jurij2 21:25 20.julij 2020.

  Stevilke sfrizirajo po potrebi