Svet
57023 ogledov

Podrobnosti nesreče na hrvaški obali: Spregovoril prijatelj voznika gliserja

Kornati Profimedia
Gliser je očitno zapeljal čez gumijasto blazino, na kateri je bil deček.

V nedeljo smo poročali o tragični nesreči, ki se je zgodila v Nacionalnem parku Kornati na Hrvaškem, v kateri je umrl 14-letni deček, ki se je vozil na "banani". 

Policija je prijela 20-letnega voznika, ki je vozil gliser - domneva se, da je nesreči botrovala neizkušenost voznika plovila. 

"Velika tragedija"

Hrvaškim medijem se je oglasil prijatelj 20-letnika in dogodek označil za "veliko tragedijo". "Prosim vas, upoštevajte našo željo in prizanesite nam," je po poročanju 24sata dejala oseba, ki je blizu 20-letniku. 

Kornati Umrl 14-letnik Svet Pretresljive podrobnosti nesreče na hrvaški obali: Prijeli 20-letnika

Tragična nesreča je pretresla prebivalce na Ugljenu. Nesrečni deček je letoval v kraju Preko na otoku. Nesreča se je zgodila okoli 13. ure v soboto, ko se je deček vozil na napihljivi blazini, ki jo je vlekel gliser, ki ga je upravljal 20-letnik. 

Po neuradnih podatkih je k nesreči poleg velike hitrosti verjetno prispevala neizkušenost voznika gliserja - gumijasti obroč z dečkom je v nekem trenutku prišel pred gliser, ta pa je zapeljal čezenj. Deček je dobil težke poškodbe glave in kljub poskusom oživljanja umrl. 

Kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti

20-letni voznik gliserja je sedaj v priporu, proti njemu je vložena kazenska ovadba zaradi suma povzročitve kaznivega dejanja splošne nevarnosti. 

Hrvaška obala Tragično Svet Hrvaška obala: 14-letnik je umrl v nesreči na morju

"Ogled kraja dogodka je zaključen, kriminalistična preiskava pa še poteka," je za hrvaške medije povedala Marica Kosor s šibeniško-kninske policijske uprave. 

Glisiranje na območju prepovedano

Nesreča se je zgodila v bližini otoka Žut na kornatskem arhipelagu. Pretreseni direktor Nacionalnega parka Kornati Šime Ježina je še enkrat opozoril vse udeležence v pomorskem prometu k previdnosti: "To je tragedija, ki se ne bi smela zgoditi." 

Pristaniški kapitan v Šibeniku Robert Baljkas pa je dejal, da je glisiranje na območju Kornatov prepovedano, hitrost vožnje pa omejena na šest vozlov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • supreme 16:00 20.julij 2020.

    "Prosim vas, upoštevajte našo željo in prizanesite nam,".......in to je ta izjava ..teleta zurnalska.....da sem jst sef tega portala .....se za sol si neb zasluzli

  • Majazmaja 11:49 20.julij 2020.

    Tale 20-letnik ni imel izpita za čoln in še objesten je bil. Na Hrvaškem velikokrat vidim, kako blizu obale glisirajo in / ali vlečejo razne obroče in banane. Katastrofa. Totalno podivjano. V Italiji, Grčiji, Španiji ali Franciji tega ne vidiš. ...prikaži več Rada bi verjela, da se bo na Hrvaškem kaj spremenilo, ampak dvomim.

  • Žurnalček 10:59 20.julij 2020.

    Ali res ne znate svojega poklica ! Če nekdo nekaj naredi in je to del njegovega poklica , se napiše zaposleni podjetja tega in tega , ki ima koncesijo na delu plaže za to vrsto poletnega razvedrila je sprejel turista ...prikaži več na plačano vožnjo z obročem in ga povozil do smrti ! Če pa se je nesreča zgodila med prijatelji , se potem tudi tako napiše !