Nemčija: obtoženec na sodišču ubil tožilca

Foto: EPA
Foto: EPA
Na upravnem sodišču v Dachauu na jugu Nemčije je danes obtoženec s strelnim orožjem ubil tožilca.
Oglej si celoten članek

54-letni moški, ki ga je tožil njegov zaposleni zaradi neustreznega plačila, je na tožilca streljal med obravnavo. 31-letnega tožilca je ustrelil trikrat, ta pa je nato v bolnišnici podlegel ranam.

Lokalni dnevnik TZ je poročal, da je žrtev v uradu tožilca delala šele leto dni, ustreljen pa naj bi bil v roko, ramo in trebuh.

Tiskovni predstavnik policije Günther Beck je povedal, da ni seznanjen z varnostnimi ukrepi na sodišču, niti s tem, kako je obtožencu uspelo priti v sodno dvorano s pištolo. Poročil o morebitnih ranjenih ni.

Moškega, ki živi v Dachauu, je policija po streljanju prijela in priprla.

Ne gre za prvi umor na sodišču

Nemška sodišča imajo relativno ohlapne varnostne ukrepe, še posebej ko gre za obravnavo civilnopravnih zadev.

Aprila 2009 je 60-letnik na sodišču v mestu Landshut ubil sorodnico in nato še sebe na obravnavi o sporu glede dediščine. Julija istega leta je moški na sodišču v Dresdnu do smrti zabodel nosečo Egipčanko, kar je zaradi domnevnega ksenofobičnega ozadja povzročilo ostre obsodbe v muslimanskem svetu. Morilec Alex Wiens je bil kasneje obsojen na dosmrtni zapor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.