Svet
3 ogledov

Nemčija: obtoženec na sodišču ubil tožilca

Umor tožilca v nemškem mestu Dachau EPA
Na upravnem sodišču v Dachauu na jugu Nemčije je danes obtoženec s strelnim orožjem ubil tožilca.

54-letni moški, ki ga je tožil njegov zaposleni zaradi neustreznega plačila, je na tožilca streljal med obravnavo. 31-letnega tožilca je ustrelil trikrat, ta pa je nato v bolnišnici podlegel ranam.

Lokalni dnevnik TZ je poročal, da je žrtev v uradu tožilca delala šele leto dni, ustreljen pa naj bi bil v roko, ramo in trebuh.

Tiskovni predstavnik policije Günther Beck je povedal, da ni seznanjen z varnostnimi ukrepi na sodišču, niti s tem, kako je obtožencu uspelo priti v sodno dvorano s pištolo. Poročil o morebitnih ranjenih ni.

Moškega, ki živi v Dachauu, je policija po streljanju prijela in priprla.

Ne gre za prvi umor na sodišču

Nemška sodišča imajo relativno ohlapne varnostne ukrepe, še posebej ko gre za obravnavo civilnopravnih zadev.

Aprila 2009 je 60-letnik na sodišču v mestu Landshut ubil sorodnico in nato še sebe na obravnavi o sporu glede dediščine. Julija istega leta je moški na sodišču v Dresdnu do smrti zabodel nosečo Egipčanko, kar je zaradi domnevnega ksenofobičnega ozadja povzročilo ostre obsodbe v muslimanskem svetu. Morilec Alex Wiens je bil kasneje obsojen na dosmrtni zapor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.