Nemški trgovci v velikih skrbeh

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nemški trgovci so zaskrbljeni glede dopolnjevanja zalog.
Oglej si celoten članek

Nemški trgovci na drobno so zelo zaskrbljeni glede dopolnjevanja zalog. Avgusta je 77,5 odstotka trgovcev poročalo o težavah z dobavo, kar je malenkost več kot julija, ko je ta delež znašal 77,3 odstotka, ugotavlja münchenski inštitut za ekonomske raziskave Ifo.

"Trenutno ni znakov, da bodo težave v času pred božičem zmanjšale," je, kot so danes sporočili iz Ifa, dejal vodja raziskav pri inštitutu Klaus Wohlrabe.

Razmere so posebej težavne za prodajalce zabavne elektronike, med katerimi jih 95,7 odstotka poroča o težavah z dobavo. Zelo podobno je pri prodajalcih koles in gospodinjskih aparatov, kjer jih po 95,5 odstotka poroča od težavah.

Nekoliko pa so težave popustile pri prodajalcih igrač. Julija jih je 100 odstotkov opozarjalo na težave z dobavo, avgusta pa je ta delež zdrsnil na 73,5 odstotka.

"Ozka grla v preskrbi niso edina stvar, ki duši maloprodajni sektor. Visoka stopnja inflacije tudi zmanjšuje željo potrošnikov po nakupovanju," opozarja Wohlrabe.

Svet Opozorila Nemcem: "Situacija je resna"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 20:18 20. September 2022.

    ojoj prejoj zabavna elektronika ima težave.. ja bodo med krizo in mrkom elektrike gledal risanke in umri pokončno na novem …

  • 13:40 20. September 2022.

    A čmo začet zbirat zamaške za Nemčijo, al kaj?!!! Idioti zmešani!!!

  • 13:04 20. September 2022.

    mislim, da bi morale biti skrbi nemcev odveč ... mr.golob je zadnjič v teatru v predstavi 100 dni vlade izjavil, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.