Svet
8246 ogledov

Nemški trgovci v velikih skrbeh

trgovina prazne police Profimedia
Nemški trgovci so zaskrbljeni glede dopolnjevanja zalog.

Nemški trgovci na drobno so zelo zaskrbljeni glede dopolnjevanja zalog. Avgusta je 77,5 odstotka trgovcev poročalo o težavah z dobavo, kar je malenkost več kot julija, ko je ta delež znašal 77,3 odstotka, ugotavlja münchenski inštitut za ekonomske raziskave Ifo.

"Trenutno ni znakov, da bodo težave v času pred božičem zmanjšale," je, kot so danes sporočili iz Ifa, dejal vodja raziskav pri inštitutu Klaus Wohlrabe.

Razmere so posebej težavne za prodajalce zabavne elektronike, med katerimi jih 95,7 odstotka poroča o težavah z dobavo. Zelo podobno je pri prodajalcih koles in gospodinjskih aparatov, kjer jih po 95,5 odstotka poroča od težavah.

Nekoliko pa so težave popustile pri prodajalcih igrač. Julija jih je 100 odstotkov opozarjalo na težave z dobavo, avgusta pa je ta delež zdrsnil na 73,5 odstotka.

"Ozka grla v preskrbi niso edina stvar, ki duši maloprodajni sektor. Visoka stopnja inflacije tudi zmanjšuje željo potrošnikov po nakupovanju," opozarja Wohlrabe.

trgovina prazne police Svet Opozorila Nemcem: "Situacija je resna"
Komentarjev 6
  • rd2dmk2 20:18 20.september 2022.

    ojoj prejoj zabavna elektronika ima težave.. ja bodo med krizo in mrkom elektrike gledal risanke in umri pokončno na novem hišnem kinu v bluray tehniki. ma naj nehajo srat. ko bodo imel 77 % probleme z dobavo 2 dni starga ...prikaži več kruha, pa naj začnejo jamrat, aja me zanima kolk manj pira se bo popil na oktober festu, da ne omenjam prest in pečene piške. ja švabonarji, ja mate problem, ko pride v SLO vam pa v denarnici zmanjka za parking na bledu in kremšnito, pa nur mineral vaser, brot und rama kaufen.

  • Avatar pantani
    pantani 13:40 20.september 2022.

    A čmo začet zbirat zamaške za Nemčijo, al kaj?!!! Idioti zmešani!!!

  • lojs 13:04 20.september 2022.

    mislim, da bi morale biti skrbi nemcev odveč ... mr.golob je zadnjič v teatru v predstavi 100 dni vlade izjavil, da bo reševal nemško gospodarstvo v času recesije ... problem je najbrž samo v tem, da nemci tega še ne ...prikaži več vedo ... ne vem, kdo se bo opogumil in jim zaupal to skrivnost , ki jih bo rešila strahov in skrbi