"Nevarnost raketnega napada. Poiščite zaklonišče. To ni vaja."

Foto: EPA
Foto: EPA
Med prebivalci se je bliskovito razširila panika. Dobili so uradni SMS o napadu.
Oglej si celoten članek

Stanovalci Havajev so sinoči dobili sporočilo, v katerem so jih pristojni opozorili na nevarnost raketnega napada. Čez 38 minut je sledilo še eno sporočilo, s katerim so negirali prejšnjega. A panika se je že začela širiti. Z bliskovito naglico.

CNN je zatem objavil izjavo guvernerja Davida Igea, ki je zatrdil, da je eden od zaposlenih stisnil napačni gumb.

Agencija za hitro posredovanje na Havajih je medtem tudi uradno sporočila, da je bilo opozorilo o raketnem napadu poslano po pomoti. "Eden od delavcev je stisnil napačen gumb med primopredajo v agenciji," piše v uradnem sporočilo. Odgovornost je že prevzel eden od zaposelnih.

Otroke v odvodne cevi

Sporočilo je na mobilne telefone prebivalcev Havajev prispelo ob 8.07 po lokalnem času. Izpisano je bilo z velikimi črkami: "NA HAVAJE JE POSLANA BALISTIČNA RAKETA, TAKOJ POIŠČITE ZAKLONIŠČE. TO NI VAJA."

Čez 18 minut so prebivalci na svoje elektronske naslove dobili vest o lažnem alarmu, na mobilne telefone pa šele čez 38 minut.

Britanka Emma Hine, ki je na Havajih na potovanju, je povedala, da je bila prepričana, da nikoli več ne bo videla svoje hčerke, ki je ostala doma. Njen starejši sin je zaradi stresa utrpel napad.

Maratonska tekačica Licja Leonard je povedala, da so ljudje otroke trpali v "odvodne cevi, da bi jih na ta način rešili". Povedala je, da je bila panika grozljiva.

Ameriški predsednik Donald Trump zadeve ni komentiral. Zaradi tega, pa tudi zaradi vse večjega strahu pred morebitnim napadom s strani Severne Koreje, bes ljudi na Havajih, ki je uperjen zoper Trumpa, iz dneva v dan narašča.

Saj ni res, pa je Donald Kimu: "Moj je večji od tvojega. In dela!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.