Neverjetna novost pošte

Foto: EPA
Foto: EPA
Za dosavo pisem in paketov bo skrbel robot.
Oglej si celoten članek

Norveška pošta je te dni dobila svojega prvega robota za dostavo pisem in paketov; robot bo od jeseni naprej dostavljal pošto stanovalcem mesta Kongsberg, poročajo tamkajšnji mediji.

Gre za prvega tovrstnega robota na Norveškem, pred tremi dnevi so ga dostavili iz Združenih držav Amerike. V kolikor bo preizkusna doba tega robota potekala brez težav, bi v prihodnosti utegnil popolnoma zamenjati poštne nabiralnike.

Robot bo iz skladišča pošte vsak dan krenil na obhod po mestu in to popolnoma sam. Meščani bodo elektronsko obveščeni, kdaj bo robot poštar v njihovi bližini oziroma kje se bo v določenem času nahajal. Tako bodo ljudje odšli po svoje pošiljke kjer in kadar jim bo to odgovarjalo.

Partner norveške pošte pri tem projektu je Buddy Mobility, kalifornijska družba, ki jo vodi norveški podjetnik.

Slovenija Dobra novica za vse, ki naročate pakete iz tujine

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 18:00 16. Avgust 2018.

    To bo prvi primer robota, ki bo šel na bolniško zaradi t.i. kitajskih paketov.

  • 17:57 16. Avgust 2018.

    no na nasih postah imajo vse samo se kruh in meso manjkata da bodo popolni a osnobna dejavnost posta paketi …

  • 17:02 16. Avgust 2018.

    Pri nas priporočeno pošiljko podpiše kar poštar. Takšna praksa je po novem pri nas.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.