Svet
11607 ogledov

Neverjetna novost pošte

Paketi pred vrati EPA
Za dosavo pisem in paketov bo skrbel robot.

Norveška pošta je te dni dobila svojega prvega robota za dostavo pisem in paketov; robot bo od jeseni naprej dostavljal pošto stanovalcem mesta Kongsberg, poročajo tamkajšnji mediji.

Gre za prvega tovrstnega robota na Norveškem, pred tremi dnevi so ga dostavili iz Združenih držav Amerike. V kolikor bo preizkusna doba tega robota potekala brez težav, bi v prihodnosti utegnil popolnoma zamenjati poštne nabiralnike.

Robot bo iz skladišča pošte vsak dan krenil na obhod po mestu in to popolnoma sam. Meščani bodo elektronsko obveščeni, kdaj bo robot poštar v njihovi bližini oziroma kje se bo v določenem času nahajal. Tako bodo ljudje odšli po svoje pošiljke kjer in kadar jim bo to odgovarjalo.

Partner norveške pošte pri tem projektu je Buddy Mobility, kalifornijska družba, ki jo vodi norveški podjetnik.

StreetScooter Z LASTNIMI VOZILI Avto Nemški poštarji v popolno elektrifikacijo z lastnimi vozili Dostavljalec paketa Slovenija Dobra novica za vse, ki naročate pakete iz tujine

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 18:00 16.avgust 2018.

    To bo prvi primer robota, ki bo šel na bolniško zaradi t.i. kitajskih paketov.

  • nostradamus 17:57 16.avgust 2018.

    no na nasih postah imajo vse samo se kruh in meso manjkata da bodo popolni a osnobna dejavnost posta paketi KATASTROFA v tem primeru posta 1119 paket celje ljubljana 5 dni sele po poizvedovanju povedo da je pri njih velenje ...prikaži več lkubljana ista pesem 3 dni po klici cudezno najdejo paket in zadnji danes koper ljubljana ponedeljek poslan sele na moj klic povedo da je paket pri njih seveda vsakic na mojo poizvedo po telefonu nikoli obvestila o paketu v nabiralniku z eno samo besedo SLAMPARIJA

  • Avatar olor
    olor 17:02 16.avgust 2018.

    Pri nas priporočeno pošiljko podpiše kar poštar. Takšna praksa je po novem pri nas.