Neverjetno, kaj so očitali mami po objavi videa 9-letnika

Po tem, ko je svet obkrožil video, v katerem 9-letni avstralski deček z redko boleznijo obupan vpije, da želi umreti, se je mama, ki je objavila video soočila z novo nočno moro.
Oglej si celoten članek

Yarraka Bayles je na družbenih omrežjih objavila video svojega jokajočega devetletnega sina, ki ga v šoli ustrahujejo, ker ima ahondroplazijo, ki povzroča pritlikavost. 

Magazin Bolezen ne izbira: Zvezdniki, ki imajo "nevidno" bolezen

Quaden je zaradi medvrstniškega nasilja tako obupan, da si ne želi več živeti. "Želim se zabosti v srce. Želim, da me nekdo ubije,“ ihti v avtomobilu. Obupan pa ni le deček, ampak tudi njegova mama, ki je video delila, ker želi opozoriti na to veliko težavo, ki se kot kuga širi po šolah. "Javnost mora vedeti, kakšne posledice ima ustrahovanje. In vi se sprašujete, zakaj otroci delajo samomor,“ je v videu izjavila Yarraka in dodala: "Želim, da ljudje vedo, kako je to prizadelo našo družino. Ves čas ga moram imeti na očeh, da se ne bi ubil.“ Quadnova mama pravi tudi, da upa, da si bodo šole njen posnetek vzele k srcu in otroke podučile o invalidnosti.

Magazin Zahrbtna bolezen: Igralka v hudih bolečinah

Njen posnetek se je hitro razširil po spletu. Videli so ga tudi nekateri hollywoodski zvezdniki, med drugim je nanj opozoril Hugh Jackman, ki pravi: "Quaden – v meni imaš prijatelja.“ Oglasil se je tudi zvezdnik filma Volk z Wall Streeta, Jon Bernthal, ki dečku sporoča, da je junak, od katerega se je njegova družina veliko naučila. "Ostani močen, svet te gleda, imaš moč. Od mene in mojih fantov. S tabo smo in zahvaljujemo se ti,“ je še dodal.

Foto: Youtube

Lažne novice

Po objavi pa se je na družbenih omrežjih našlo tudi veliko takih, ki so šli tako daleč, da so mamo obtožili, da deček ni star 9-, ampak 18 let in da želi ljudi pretentati za denar. 

Naši otroci Malček podira rekorde, pri njegovi sestrici bolezen napredovala

"Quaden Bayles, ki je prejel simpatije mnogih, vključno z igralcem Hughom Jackmanom, ima pravzaprav 18 let in je vse prevaral," je napisal uporabnik Instagrama, katerega račun je bil kmalu med izginulimi, so ga pa vseeno delili številni Instagramovci. Stvari so šle tako daleč, da je morala mama svoje besede zagovarjati na družbenih omrežjih.

Po lažni vesti so le prišli lepši trenutki tako za mamo kot malega Quadna, saj so ljudje z donacijami za 9-letnika zbrali že 270.000 evrov, za nameček pa ga je ekipa avstralskega ragbi moštva Indigenous, ki igra v avstralskem državnem prvenstvu, sprejela medse, Quaden pa je v spremstvu športnikov zvezdnikov prišel pred tekmo na zelenico stadiona. 

Magazin Shannen Doherty: "Bolezen se je vrnila"

"Zelo je vesel. Ves čas se pripravlja. Moral je poiskati copate za ragbi," je dan pred tekmo dejala njegova mama in dodala, da je Quaden teden, ki je za njim opisal "od najslabšega dne v njegovem življenju, do najboljšega dne."


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.