Nočni klubi na Hrvaškem: Zdaj strežejo hrano, da lahko delajo do dveh

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Oglej si celoten članek

Hrvaški štab civilne zaščite je zaradi povečanja števila novih okužb z virusom Sars-CoV-2 v petek omejil čas delovanja nočnih klubov do 24. ure. A nekateri lastniki kavarn in in nočnih klubov so novo ureditev obšli, tako da strežejo tudi hrano in tako lahko delajo do dveh zjutraj.

Kritični do oblasti

Hrvaški gostinci so do odločitve hrvaških oblasti kritični. "V lokalu je manj ljudi, imamo manj prometa," je za Slobodno Dalmacijo povedal Sandro Jelavić, solastnik bara in restavracije "Antique" v Splitu "Gostje veliko manj naročajo, ker po pijači nimajo kam."

Covid-19 Precejšen del hrvaške obale obarvan temno rdeče, Avstrijci množično domov

Voditelj kavarne "Dujam" Josip Ramadža je za portal povedal, da kljub nezavidljivemu položaju gostje še vedno prihajajo. "Manj jih je, a so," je dejal za Slobodno Dalmacijo in dodal, da se jim zato toliko bolj posvetijo. "Dajemo vse od sebe in smo zelo delovni, da bi iz te sezone potegnili kar največ."

"Družijo se na ulicah in v apartmajih"

Nekateri lastniki lokalov so izkoristili "luknjo" v ukrepu,  saj lahko gostinski objekti iz skupine "restavracije" delajo do dveh zjutraj. Po pisanju hrvaškega portala, je del gostinskih lokalov registriranih kot restavracije, četudi je to le majhen del njihove dejavnosti, glavna dejavnost pa je kavarna in klub - tu še naprej prirejajo zabave in koncerte.

Slovenija Hojs povedal, kdaj bi lahko veljal strožji režim za Hrvaško

Foto: Profimedia Hrvaška plaža

Hrvaški gostinci opozarjajo tudina to, da so ti klubi zaradi zaprtja lokalov ob polnoči tudi veliko bolj polni, kar ustvarja še bolj nevarno epidemiološko situacijo. Opozarjajo tudi, da se gostje družijo na ulici ali v apartmajih ter da je zato možnost okužbe enaka, kot če bi še naprej ostali v nočnih klubih.

Covid-19 "Dopust na Hrvaškem je trenutno neodgovorno vedenje"

Današnje številke na Hrvaškem bodo očitno bolj spodbudne, a niso čisto realne, saj se za vikend, tako kot tudi v Sloveniji, običajno opravi precej manj testov. Kar šest županij po dosedanjih podatkih nima nobenega novega primera, v Istri so odkrili en primer, v Zadru štiri, v Primorsko-goranski županiji dva ter v Brodsko-posavski sedem. Novi uradni podatki za celotno Hrvaško bodo znani do 14. ure.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:25 17. Avgust 2020.

    Kockasti igrajo ciganska posla, to imajo v genih.!

  • 12:15 17. Avgust 2020.

    Današnje številke na Hrvaškem bodo očitno bolj spodbudne, a niso čisto realne, saj se za vikend, tako kot tudi v …

  • 11:09 17. Avgust 2020.

    ni jih manj zaradi omejitve do polnoci. sli so domov bizgeci. zaradi vase lahkomiselnosti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.