Slovenija
19784 ogledov

"Dopust na Hrvaškem je trenutno neodgovorno vedenje"

Hrvaška obala Profimedia
Član vladne svetovalne skupine in direktor klinike Golnik, Aleš Rozman dopust na Hrvaškem v tem trenutku odsvetuje.

"Dopust na Hrvaškem bi zelo odsvetoval vsem, ki se odpravljajo na Hrvaško, bi to zelo odsvetoval. To je v današnjem času, z današnjo epidemiološko sliko neodgovorno vedenje. Če že morajo na dopust, naj izberejo varnejšo državo. To Hrvaška v tem trenutku sigurno ni," je za 24ur dejal direktor klinike Golnik Aleš Rozman

Vladna svetovalna skupina za covid-19 je vladi že predlagala, da uvede karanteno za vse, ki se vračajo s Hrvaške. Tako bi bilo tudi najmanj zmede na meji. 

Odločitev bo predvidoma padla v torek, strožji režim pa bi nato veljal od četrtka oziroma petka. Vlada preigrava več možnosti, kako pristopiti k problemu. Prva možnost je uvedba 14-dnevne obvezne karantene za vse, kar predlaga vladna strokovna skupina. Druga možnost je uvedba karantene le za mlade med 15 in 35 let, saj po podatkih NIJZ večina okužb iz Hrvaške izvira iz zabav v nočnih klubih. Tretja možnost je uvedba obveznega testiranja ob vstopu v državo, za kar sta se odločili tudi Avstrija in Italija.  

"Lokali še vedno proizvajajo nove okužbe. Počakali bomo do torka, ko bomo videli rezultate ponedeljkovih testiranj. Če ne bo prišlo do spremembe režima, kar zadeva obratovanje nočnih lokalov in klubov na Hrvaškem, bomo morali na nek način omejiti vnos iz Hrvaške," je za Radio Slovenija dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

V Sloveniji je bilo danes s 382 testi odkritih 15 novih primerov covida-19. Čeprav gre za občutno nižjo številko, kot je bila v preteklih dneh, pa je zaskrbljujoče dejstvo, da je bilo pozitivnih kar štiri odstotke opravljenih testov. 

Več kot pol aktivno okuženih pri nas je mlajših od 35 let (129 od 236), med starejšimi od 55 let pa je aktivno okuženih le 50 ljudi. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 07:06 17.avgust 2020.

    [ "Dopust na Hrvaškem je trenutno neodgovorno vedenje" ] Neodgovorno! Upam, da ciljate na vodenje in odločitve trenutne vlade in politično nastavljenih strokovnjakov.

  • Avatar Bailinsetta
    Bailinsetta 00:47 17.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • stromar 23:00 16.avgust 2020.

    Kaj šele dopust v Sloveniji, sploh na morju in vseh ostalih natrpanih hotelih in drugje. Kaj ko bi se nehali ukvarjati sami s sabo in sosedi in še posebej uredili katastrofo od zdravstva, čakalne dobe se daljšajo, če imaš denar ...prikaži več si pa takoj na vrsti