Nov posnetek morskega psa pri Makarski

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Morski pes, ki je pred dnevi razburil Hrvate, spet vznemirja.
Oglej si celoten članek

Potem ko se je na spletnih omrežjih pred dnevi razširil posnetek morskega psa pri Makarski, opazili pa so ga tudi pri Korčuli, se je pojavil nov, piše Slobodna Dalmacija.

xxx

Na Facebook profilu Cro2go so objavili tudi mnenje Davida Udovčića, strokovnega sodelavca Inštituta za oceanografijo in ribarstvo, ki ocenjuje, da gre za atlantskega makija (Isirus oxyrinchus), ki v Jadranskem morju ni opažen dolga leta. Največja izmerjena dolžina te vrste morskega psa je 445 centimetrov.

"Glede na to, da je dolžina živali ocenjena na manj kot 200 centimetrov, je možno, da še ni dosegla spolne zrelosti. Zapisi o napadih te vrste morskega psa na človeka v Jadranskem morju ni. Na Hrvaškem je strogo zaščitena," opozarja omenjeni oceanograf.

Ne sme se ga niti loviti niti vznemirjati.

Administratorji Facebook strani Cro2go so hrvaškim portalom potrdili, da je nov posnetek nastal v četrtek okrog poldneva, spet v okolici Makarske.

Iztrebki, ogorki, ... Tudi tako izgleda morje na Hrvaškem

Ostali brez besed Neverjeten račun v Dubrovniku, poklicali policijo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:16 15. Junij 2019.

    Ja, in? Na Hrvaškem ni meduz, ne strupenih rib, božanske plaže, veliko norih slovencev, dalmatinci, vse je oh in ah...

  • 15:54 14. Junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.