Svet
8236 ogledov

Nov posnetek morskega psa pri Makarski

Razno 27.02.13, beli morski pes, shark, foto: shutterstock Shutterstock
Morski pes, ki je pred dnevi razburil Hrvate, spet vznemirja.

Potem ko se je na spletnih omrežjih pred dnevi razširil posnetek morskega psa pri Makarski, opazili pa so ga tudi pri Korčuli, se je pojavil nov, piše Slobodna Dalmacija.

Na Facebook profilu Cro2go so objavili tudi mnenje Davida Udovčića, strokovnega sodelavca Inštituta za oceanografijo in ribarstvo, ki ocenjuje, da gre za atlantskega makija (Isirus oxyrinchus), ki v Jadranskem morju ni opažen dolga leta. Največja izmerjena dolžina te vrste morskega psa je 445 centimetrov.

"Glede na to, da je dolžina živali ocenjena na manj kot 200 centimetrov, je možno, da še ni dosegla spolne zrelosti. Zapisi o napadih te vrste morskega psa na človeka v Jadranskem morju ni. Na Hrvaškem je strogo zaščitena," opozarja omenjeni oceanograf.

Ne sme se ga niti loviti niti vznemirjati.

Administratorji Facebook strani Cro2go so hrvaškim portalom potrdili, da je nov posnetek nastal v četrtek okrog poldneva, spet v okolici Makarske.

Šibenik plaža Iztrebki, ogorki, ... Svet Tudi tako izgleda morje na Hrvaškem Dubrovnik Ostali brez besed Svet Neverjeten račun v Dubrovniku, poklicali policijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Naklonsky 19:16 15.junij 2019.

    Ja, in? Na Hrvaškem ni meduz, ne strupenih rib, božanske plaže, veliko norih slovencev, dalmatinci, vse je oh in ah...

  • Brooke_Gascoigne 15:54 14.junij 2019.

    Google je plačal za vsak teden na spletu od doma od 4000 do 9000 euros.i so prejeli prvi mesec 20974 € in 29485 € v zadnjem mesecu plače od Googla in delam 2 do 4 ure na dan v prostem ...prikaži več času. To je res prijazno do uporabnika in tako sem vesela, da sem izvedela za to. Preberite več naa tej strani ...... ➤➤➤➤➤➤➤ www.WebJob98.Com