Svet
6230 ogledov

Tudi tako izgleda morje na Hrvaškem

Šibenik plaža sibenik.in
Fotografije, ki dokazujejo, kaj - med drugim - lahko pričakujejo turisti na Hrvaškem.

Pasji iztrebki, ogorki, kupi plastike, smeti. Osrednja plaža v Šibeniku. Novinarji portala šibenik.in so se podali na glavno mestno plažo, potem ko jih je bralec opozoril, da je slednja polna pasjih iztrebkov, ogorkov, smeti. Prepričali so se, da je stanje še slabše, kot je opisal bralec.

Na plaži, ki nudi izvrsten pogled na mesto so našli tudi kupe plastike, mrtvo ptico, smeti. "Plaža se mi je uprla v tolikšni meri, da se nisem mogel okopati v morju," je povedal zgroženi bralec, ki je novinarjem omenjenega portala navrgel še svoje razmišljanje, da plaža najverjetneje ni le grda na oko, pač pa tudi nevarna za zdravje.

Prah okrog plaže Banj se je sicer dvignila že prejšnji teden, poročajo hrvaški portali, ko so bili objavljeni rezultati analize kakovosti morja; mestna plaža v Šibeniku je po tej analizi ena izmed desetih hrvaških plaž, katerih kakovost morja je "nezadovoljiva".

Z Zavoda za javno zdravje RH, ki je opravil analizo, so pri tem javnost pomirili, češ da je bilo onesnaženje morja pri šibeniški mestni plaži kratkotrajno (šlo je za merjenje kakovosti vode 3. junija), saj da so rezultati dveh analiz, ki sta bili opravljeni nekaj dni pozneje, že pokazali boljše rezultate.

Fotografije mestne plaže so sicer same po sebi dovolj zgovorne, na voljo so v galeriji v spodnji povezavi.. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 13:53 13.junij 2019.

    Slovenci ,Čehi ,Nemci,Avstrijci ...........drek ni problem .