Nova predsednica Evropske komisije bo bivala kar na sedežu EK

Njeno stanovanje bo veliko borih 25 kvadratnih metrov.
Oglej si celoten članek

Nova predsednice Evropske komisije se ne ukvarja le s sestavljanjem nove ekipe - v Evropskem parlamentu te dni potekajo zaslišanja novih komisarjev - ukvarja se tudi s svojo nastanitvijo v Bruslju, kjer bo delala naslednjih pet let.

Ursula von der Leyen bo tako bivala kar v glavni stavbi Evropske komisije, palači Berlaymont. V neposredni bližini njene pisarne ji gradijo majhno stanovanje za spanje in bivanje, piše nemški Die Welt.  

Njeno 25 kvadratnih metrov veliko stanovanje bo v 13. nadstropju glavne stavbe. S tem naj bi prihranila stroške varovanja, ki bi nastali pri najemu zasebnega stanovanja v Bruslju. Von der Leyen jetudi v času, ko je bila ministrica za obrambo v nemški vladi, živela na ministrstvu v Berlinu.

Von der Leyenova bo funkcijo nastopila 1. novembra. Poleg Leyenove imajo v Berlaymontu svoje pisarne vsi komisarji EU in njihovi svetovalci. Nahajajo se na nadstropjih devet do dvanajst.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:04 3. Oktober 2019.

    Saj za početje neumnosti človek ne potrebuje veliko prostora-niti inteligence,otrok je pa tako ali tako naštampala v ogromni količini....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.