Svet
5491 ogledov

Nova predsednica Evropske komisije bo bivala kar na sedežu EK

Njeno stanovanje bo veliko borih 25 kvadratnih metrov.

Nova predsednice Evropske komisije se ne ukvarja le s sestavljanjem nove ekipe - v Evropskem parlamentu te dni potekajo zaslišanja novih komisarjev - ukvarja se tudi s svojo nastanitvijo v Bruslju, kjer bo delala naslednjih pet let.

Ursula von der Leyen bo tako bivala kar v glavni stavbi Evropske komisije, palači Berlaymont. V neposredni bližini njene pisarne ji gradijo majhno stanovanje za spanje in bivanje, piše nemški Die Welt.  

Njeno 25 kvadratnih metrov veliko stanovanje bo v 13. nadstropju glavne stavbe. S tem naj bi prihranila stroške varovanja, ki bi nastali pri najemu zasebnega stanovanja v Bruslju. Von der Leyen jetudi v času, ko je bila ministrica za obrambo v nemški vladi, živela na ministrstvu v Berlinu.

Von der Leyenova bo funkcijo nastopila 1. novembra. Poleg Leyenove imajo v Berlaymontu svoje pisarne vsi komisarji EU in njihovi svetovalci. Nahajajo se na nadstropjih devet do dvanajst.

Komentarjev 2
  • sam50 14:04 03.oktober 2019.

    Saj za početje neumnosti človek ne potrebuje veliko prostora-niti inteligence,otrok je pa tako ali tako naštampala v ogromni količini....