Nova tehnologija daje dolgoročno napoved

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vremenski strokovnjaki s pomočjo nove tehnologije napovedujejo vremensko dogajanje do leta 2022.
Oglej si celoten članek

S pomočjo nove tehnologije vremenski strokovnjaki za omenjeno obdobje napovedujejo neobičajno toplo vreme z veliko večjo verjetnostjo ekstremnih temperatur.

"Velika je verjetnost, da bo v prihodnih petih letih vsako leto vreme veliko toplejše, kot je dolgoletno povprečje," kaže študija britanskih in nizozemskih strokovnjakov, ki so jo objavili v strokovnem časopisu Nature Communications.

Raziskava je podala rezultate, da bo trend toplega vremena z ekstremnimi vročinskimi valovi še okrepil trenutne dolgoročne napovedi glede globalnega segrevanja.

Strokovnjaki v študiji pojasnjujejo, da so razvili statistični model, ki omogoča zanesljiva predvidevanja povprečnih temperatur zraka in površine morja. V ozir jemlje tudi zunanje dejavnike, ki vplivajo na povprečne temperature na kopnem, kot so toplogredni plini, po drugi strani pa tudi naravna nihanja, ki jih je težje predvideti.

Vreme Tako bo do prihodnjega četrtka

Opozorila Kritična točka je tu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:29 15. Avgust 2018.

    Za letos ste napovedali sušo in več vtočinskih valov pa je bil do sedaj zgolj eden zmeren vročinski val dežja …

  • 12:57 15. Avgust 2018.

    še za 2 dni naprej ne znajo zadet a bo sonce al dež...pa bodo za 4 leta naprej napovedoval...pfff...tako študijo …

  • 12:35 15. Avgust 2018.

    Me res zanima, če so vzeli v obzir šibenje zemeljskega magnetnega polja, zaradi katerega je Zemlja mnogo manj zaščitena kot …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.