Nova tragedija: Med kopanjem z družino se je utopil 11 letni deček

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Deček, ki se je komaj naučil plavati, se je potapljal z masko za oči.
Oglej si celoten članek

Hrvaški mediji poročajo o novi tragediji, ki se je zgodila v jezeru Ćingi-Lingi pri kraju Molva na severovzhodu Hrvaške, v kateri je umrl 11-letni deček. 

Policija je prijavo o izginotju dečka v jezeru dobila okoli 19.30, potapljači so njegovo truplo iz vode potegnili ob 21.10. 

Potapljal se je z masko

"Opazovali smo labode, ki so prišli k obali, ko smo opazili, da malo više od nas deček vpije, da se njegov brat utaplja," je za Jutarnji list povedala M.K., ki je bila v času, ko se je zgodila nesreča, na kraju dogodka. Deček je takrat že izginil pod površje vode, potapljači hrvaške policije pa so takoj začeli z iskanjem. 

Z roko v roki Nove podrobnosti skrivnostne smrti para, ki so ju našli na dnu Krke

Dečkova mama je po pisanju Jutarnjega stala kot vkopana in govorila: "Še ta trenutek je bil tukaj, tukaj." S prstom je pokazala na mesto, kjer je deček nenadoma izginil. Povedala je še, da se je deček danes naučil plavati in se je potapljal z masko za oči. 

V Dravi izginil 15-letnik

Le nekaj dni pred tem so hrvaški mediji poročali o tragični utopitvi 15-letnega dečka, ki je izginil v četrtek prejšnji teden v reki Dravi, kjer se je kopal s prijateli. Po neuradnih informacijah je njegov skočil v vodo, a se nato ni mogel vrniti na obalo, 15-letnik je skočil na pomoč, a sam izginil pod vodo. Njegovo truplo so v reki našli prihodnji dan.

Še bolj žalostno Znana povezava turistov na dnu Krke

Utapljanje enoletnika v domačem bazenu

O nesreči v vodi smo za vikend poročali tudi v Sloveniji, ko se je v domačem bazenu v Beltincih utapljal enoletni deček. Deček se trenutno zdravi v UKC Ljubljana. 

Utapljanje Enoletnik ostaja v UKC Ljubljana

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    13:13 13. Avgust 2019.

    DANES se je naučil plavat in se ga pusti SAMEGA SE POTAPLJAT?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.