Svet
23195 ogledov

Nova tragedija: Med kopanjem z družino se je utopil 11 letni deček

Hrvaška policija Pixsell
Deček, ki se je komaj naučil plavati, se je potapljal z masko za oči.

Hrvaški mediji poročajo o novi tragediji, ki se je zgodila v jezeru Ćingi-Lingi pri kraju Molva na severovzhodu Hrvaške, v kateri je umrl 11-letni deček. 

Policija je prijavo o izginotju dečka v jezeru dobila okoli 19.30, potapljači so njegovo truplo iz vode potegnili ob 21.10. 

Potapljal se je z masko

"Opazovali smo labode, ki so prišli k obali, ko smo opazili, da malo više od nas deček vpije, da se njegov brat utaplja," je za Jutarnji list povedala M.K., ki je bila v času, ko se je zgodila nesreča, na kraju dogodka. Deček je takrat že izginil pod površje vode, potapljači hrvaške policije pa so takoj začeli z iskanjem. 

Slapovi Krke Z roko v roki Svet Nove podrobnosti skrivnostne smrti para, ki so ju našli na dnu Krke

Dečkova mama je po pisanju Jutarnjega stala kot vkopana in govorila: "Še ta trenutek je bil tukaj, tukaj." S prstom je pokazala na mesto, kjer je deček nenadoma izginil. Povedala je še, da se je deček danes naučil plavati in se je potapljal z masko za oči. 

V Dravi izginil 15-letnik

Le nekaj dni pred tem so hrvaški mediji poročali o tragični utopitvi 15-letnega dečka, ki je izginil v četrtek prejšnji teden v reki Dravi, kjer se je kopal s prijateli. Po neuradnih informacijah je njegov skočil v vodo, a se nato ni mogel vrniti na obalo, 15-letnik je skočil na pomoč, a sam izginil pod vodo. Njegovo truplo so v reki našli prihodnji dan.

Slapovi Krke Še bolj žalostno Svet Znana povezava turistov na dnu Krke

Utapljanje enoletnika v domačem bazenu

O nesreči v vodi smo za vikend poročali tudi v Sloveniji, ko se je v domačem bazenu v Beltincih utapljal enoletni deček. Deček se trenutno zdravi v UKC Ljubljana. 

deček bazen utapljanje utopitev Utapljanje Slovenija Enoletnik ostaja v UKC Ljubljana

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • mph 13:13 13.avgust 2019.

    DANES se je naučil plavat in se ga pusti SAMEGA SE POTAPLJAT?