Novinar TV Slovenija v živo ujet med spopadom

Foto: Epa
Foto: Epa
Med protesti v Parizu se je novinar nacionalne televizije Luka Robida znašel sredi spopada med policijo in demonstranti. Sledilo je nekaj zelo dramatičnih posnetkov.
Oglej si celoten članek

TV Slovenija je na pariške ulice, kjer že tretjo soboto potekajo demonstracije t. i. rumenih jopičev proti vladnim ukrepom na področju dvigovanja davkov, poslala ekipo z novinarjem Luko Robido, da bi se v živo javljal s prizorišča.

Ko se je ravno vklopil v živo v prvi dnevnik TVS, se je začelo za njegovim hrbtom dogajati. Policija je začela na demonstrante metati solzivec, množica rumenih jopičev pa je začela bežati mimo Robide, ki se je med govorjenjem v mikrofon skušal zaščititi pred projektili in pobiral svoje stvari iz tal v pričakovanju, da bo moral tudi sam steči na varno. 

Svet Slovensko veleposlaništvo opozarja Slovence v Parizu

Stvari so se po nekaj napetih trenutkih umirile, tako da je Robida skupaj s snemalcem profesionalno pripeljal javljanje do konca.

Posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Policija je v spopadu z demonstranti uporabila tudi solzivec in gumijaste naboje. Ranjenih je bilo vsaj 30 ljudi, od tega trije policisti, poroča CNN.

Z nabojem jo je skupil tudi eden od novinarjev, čeprav je imel po lastnih besedah jasno označbo "Press".

Več kot 500 ljudi so priprli, zažganih pa je bilo tudi veliko avtomobilov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 09:08 9. December 2018.

    Tudi jaz sem mnenja ,da RTVS ne bi smela pošiljati novinarjev na območja, ki so nevarna za življenje kot je …

  • 20:53 8. December 2018.

    Kaj pa dela naš novinar v Franciji? Izlet? Reportažo o tem dogodku bi lahko ceneje prepisali iz njihovih medijev, saj …

  • 20:21 8. December 2018.

    Sploh ne protestirajo zaradi davkov ali goriva, temveč zaradi tega Mak(a)rona, k ga majo že poln kufer in nočejo njegove …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.