Svet
9713 ogledov

Novinar TV Slovenija v živo ujet med spopadom

Protesti v Franciji Epa
Med protesti v Parizu se je novinar nacionalne televizije Luka Robida znašel sredi spopada med policijo in demonstranti. Sledilo je nekaj zelo dramatičnih posnetkov.

TV Slovenija je na pariške ulice, kjer že tretjo soboto potekajo demonstracije t. i. rumenih jopičev proti vladnim ukrepom na področju dvigovanja davkov, poslala ekipo z novinarjem Luko Robido, da bi se v živo javljal s prizorišča.

Ko se je ravno vklopil v živo v prvi dnevnik TVS, se je začelo za njegovim hrbtom dogajati. Policija je začela na demonstrante metati solzivec, množica rumenih jopičev pa je začela bežati mimo Robide, ki se je med govorjenjem v mikrofon skušal zaščititi pred projektili in pobiral svoje stvari iz tal v pričakovanju, da bo moral tudi sam steči na varno. 

Protesti v Parizu Svet Slovensko veleposlaništvo opozarja Slovence v Parizu

Stvari so se po nekaj napetih trenutkih umirile, tako da je Robida skupaj s snemalcem profesionalno pripeljal javljanje do konca.

Posnetek si lahko ogledate TUKAJ.

Policija je v spopadu z demonstranti uporabila tudi solzivec in gumijaste naboje. Ranjenih je bilo vsaj 30 ljudi, od tega trije policisti, poroča CNN.

Z nabojem jo je skupil tudi eden od novinarjev, čeprav je imel po lastnih besedah jasno označbo "Press".

Več kot 500 ljudi so priprli, zažganih pa je bilo tudi veliko avtomobilov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Avatar Leon
    Leon 09:08 09.december 2018.

    Tudi jaz sem mnenja ,da RTVS ne bi smela pošiljati novinarjev na območja, ki so nevarna za življenje kot je bil ta novinar .Dovolj bi bili povzetki francoskih TV saj je že tako dovolj nasilja na TV . In kaj ...prikaži večaj bi storili ,če bi umrl ? Bi mu podelili medaljo za hrabrost ali kaj ?

  • mirror 20:53 08.december 2018.

    Kaj pa dela naš novinar v Franciji? Izlet? Reportažo o tem dogodku bi lahko ceneje prepisali iz njihovih medijev, saj smo v dobi informatike. Dobil jih bo po buči, potem pa bo jok. Denar za to avanturo se pa črpa ...prikaži več iz naslova naročnin za RTV Slo.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 20:21 08.december 2018.

    Sploh ne protestirajo zaradi davkov ali goriva, temveč zaradi tega Mak(a)rona, k ga majo že poln kufer in nočejo njegove vlade. Prav tako nočejo Francozi te usrane evropske neizvoljene vlade, ki itak ne dela v dobro ljudi.