Novo o bombnih preplahih v Srbiji: vpletena je tudi Slovenija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Več desetin lažnih obvestil o bombah v Srbiji je prišlo iz več držav, tudi Slovenije.
Oglej si celoten članek

Srbska policija je odkrila 19 elektronskih naslovov, s katerih so v minulih dneh prišle grožnje o bombah v več sto šolah in drugih ustanovah v Srbiji, zlasti Beogradu. Grožnji z bombo so prejeli tudi v zgradbi Beograđanka v Beogradu ter na niškem letališču Konstantin Veliki. Osem groženj je prišlo iz Poljske, štiri iz Gambije, po dve iz Irana in Nigerije ter po ena iz Ukrajine, Slovenije in Rusije, so sporočili s srbskega pravosodnega ministrstva.

Od 11. marca letos do danes so različne javne ustanove in šole po Srbiji prejele več sto groženj z bombo. Grožnje so bile prišle prek strežnikov Gmail, ProtonMail, Eunet mail in Yandex ter prek anonimnih telefonskih klicev.

Dve osebi že aretirali

Poleg groženj iz tujine so obvestila o bombi sicer prišla tudi iz Srbije. Srbska policija je v štirih dneh tako obravnavala osem srbskih državljanov. Dve osebi so aretirali, proti šestim mladoletnikom pa so podali kazensko prijavo.

"Lažno obvestilo o podtaknjeni bombi je hud zločin, ki lahko vznemiri in prestraši državljane Srbije in zahteva dodatno delo pripadnikov notranjega ministrstva," so sporočili iz pravosodnega ministrstva.

Policija je v zadnjih treh dneh pregledala več sto javnih objektov, šol bolnišnic in trgovskih centrov, na koncu pa se je izkazalo, da so bile vse prijave lažne.

Grožnje Več kot sto šol prejelo obvestilo, da je v stavbi podtaknjena bomba

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:28 21. Maj 2022.

    Pa kje ni vse vpletena Slovenija, v Ukrajini, na Kosovu, sedaj Srbiji, še preje v Iraku, nekdo je klical, kdo, …

  • 11:45 19. Maj 2022.

    Halo, vpletena ni Slovenija. Nekdo je pač klical iz Slovenije. Besedni izrazi vam pa malo delajo probleme.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.