Svet
2348 ogledov

Več kot sto šol prejelo obvestilo, da je v stavbi podtaknjena bomba

Srbija policija Profimedia
Več kot sto šol v Beogradu je danes zgodaj zjutraj prejelo sporočilo, da je v njihovih prostorih postavljena bomba.

Prostore šol so takoj preiskale posebne enote z ministrstva za notranje zadeve, ki pa bomb niso našle. "Učenci so se vrnili k pouku, tam, kjer preiskava še poteka, pa so jih poslali domov. Po koncu preiskav se bodo vrnili k pouku," so sporočili s šolskega ministrstva.

Elektronsko sporočilo z grožnjo so šole prejele v zgodnjih jutranjih urah pod naslovom Na območju šole je postavljena ogromna količina eksploziva, razkriva Telegraf.rs, ki je objavil celotno vsebino sporočila.

Grožnje so se po podrobnih preiskavah izkazale za lažne, so sporočili s srbskega ministrstva za šolstvo. Pošiljatelj sporočila je grozil, da bo uničil vse okrog sebe, razkriva srbski informativni portal Telegraf.rs. Grožnji z bombo so danes prejeli še v zgradbi Beograđanka v Beogradu ter na niškem letališču Konstantin Veliki.

"Vstopamo v veliko psihozo, cirkus postaja nevzdržen"

"Vstopamo v veliko psihozo. Otroci ne gredo v šolo, včeraj pa smo imeli še obvestila o bombah v živalskem vrtu in na železniški postaji, pri čemer nobene od teh groženj ne morete zanemariti. Ves ta cirkus, ki se dogaja v Beogradu, postaja nevzdržen, ker resno vpliva na vsakodnevno življenje državljanov," je danes v oddaji Novi dan na srbski televiziji N1 dejal član predsedstva Stranke svobode in pravice Branko Miljuš.

Miljuš je poudaril, da od koderkoli že prihajajo grožnje, gre za novo vrsto terorizma. "To je terorizem po definiciji. Moti dnevno rutino, seje strah in ustvarja razmere, ki onemogočajo normalno življenje," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 13:50 16.maj 2022.

    Še en dokaz več, da gre svet v maloro! Se pa vprašam koliko hudiča imajo Srbi bombnih enot.

  • Avatar pantani
    pantani 11:51 16.maj 2022.

    Enemu mulcu je dolgčas!!!