Svet
4013 ogledov

Novo o bombnih preplahih v Srbiji: vpletena je tudi Slovenija

Srbija policija Profimedia
Več desetin lažnih obvestil o bombah v Srbiji je prišlo iz več držav, tudi Slovenije.

Srbska policija je odkrila 19 elektronskih naslovov, s katerih so v minulih dneh prišle grožnje o bombah v več sto šolah in drugih ustanovah v Srbiji, zlasti Beogradu. Grožnji z bombo so prejeli tudi v zgradbi Beograđanka v Beogradu ter na niškem letališču Konstantin Veliki. Osem groženj je prišlo iz Poljske, štiri iz Gambije, po dve iz Irana in Nigerije ter po ena iz Ukrajine, Slovenije in Rusije, so sporočili s srbskega pravosodnega ministrstva.

Od 11. marca letos do danes so različne javne ustanove in šole po Srbiji prejele več sto groženj z bombo. Grožnje so bile prišle prek strežnikov Gmail, ProtonMail, Eunet mail in Yandex ter prek anonimnih telefonskih klicev.

Dve osebi že aretirali

Poleg groženj iz tujine so obvestila o bombi sicer prišla tudi iz Srbije. Srbska policija je v štirih dneh tako obravnavala osem srbskih državljanov. Dve osebi so aretirali, proti šestim mladoletnikom pa so podali kazensko prijavo.

"Lažno obvestilo o podtaknjeni bombi je hud zločin, ki lahko vznemiri in prestraši državljane Srbije in zahteva dodatno delo pripadnikov notranjega ministrstva," so sporočili iz pravosodnega ministrstva.

Policija je v zadnjih treh dneh pregledala več sto javnih objektov, šol bolnišnic in trgovskih centrov, na koncu pa se je izkazalo, da so bile vse prijave lažne.

Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti Grožnje Svet Več kot sto šol prejelo obvestilo, da je v stavbi podtaknjena bomba

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 2
  • Dusan12 09:28 21.maj 2022.

    Pa kje ni vse vpletena Slovenija, v Ukrajini, na Kosovu, sedaj Srbiji, še preje v Iraku, nekdo je klical, kdo, pa bodo raziskovali v necenzurirano si. Skupaj s Golobovimi svinjarijami, lopovčinami, ki jih je počel na južnem Balkanu.

  • Fredi34 11:45 19.maj 2022.

    Halo, vpletena ni Slovenija. Nekdo je pač klical iz Slovenije. Besedni izrazi vam pa malo delajo probleme.