"Očitno se je zgodilo marsikaj, kar ne vemo"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nove kritike na račun Kitajcev. Kaj je res?
Oglej si celoten članek

Kitajska je danes požela nove kritike na račun svojega delovanja v zvezi s pandemijo covida-19. Francoski predsednik Emmanuel Macron je poudaril, da se je očitno zgodilo marsikaj, za kar ne vemo.

Kot je znano, Kitajska je bila v minulih dneh že deležna kritik s strani ZDA in Velike Britanije. Med drugim je ameriški Washington Post poročal o dokumentih State Departmenta, iz katerih je razvidno, da je ameriške diplomate že leta 2018 skrbela biološka varnost v laboratoriju v Wuhanu. Ti dokumenti so obudili teorijo, da je novi koronavirus ušel iz laboratorija.

Peking je v svojem odzivu pozval k enotnosti v boju proti pandemiji covida-19. Zavrnil je tudi očitke, da je prikrival podatke o razsežnosti epidemije novega koronavirusa.

Kitajsko mesto Wuhan, kjer je konec decembra lani izbruhnil novi koronavirus, je sicer pred tem presenetljivo popravilo podatek glede števila smrtnih žrtev in ga zvišalo za okoli 50 odstotkov. Kot je dejal tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Zhao Lijian, je revizija rezultat statističnega preverjanja in da gre za običajno prakso v svetu.

Lijian je poudaril še, da so predstavniki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) večkrat "ponovili, da ni dokazov, da je novi koronavirus nastal v laboratoriju".

Slovenija Predstojnica infekcijske klinike: Malo smo živčni ...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:20 4. Maj 2020.

    Moja razlaga je, da smo s prenosom izdelave čipov pred desetletji dali 'Pekinezerjem' vse možnosti izdelati karkoli. Že dolgo obvladujejo …

  • 00:38 18. April 2020.

    Prav za prav so že prej znanstveniki iz različnih držav odkrili, da je nemogoče, da bi ta virus, ki vsebuje …

  • mph
    22:06 17. April 2020.

    Povsem neodvisne ustanove so testirale genom virusa in potrdile, da je izključeno, da bi nastal umetno. So pa američani prav …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.