Svet
13430 ogledov

"Očitno se je zgodilo marsikaj, kar ne vemo"

koronavirus Profimedia
Nove kritike na račun Kitajcev. Kaj je res?

Kitajska je danes požela nove kritike na račun svojega delovanja v zvezi s pandemijo covida-19. Francoski predsednik Emmanuel Macron je poudaril, da se je očitno zgodilo marsikaj, za kar ne vemo.

Kot je znano, Kitajska je bila v minulih dneh že deležna kritik s strani ZDA in Velike Britanije. Med drugim je ameriški Washington Post poročal o dokumentih State Departmenta, iz katerih je razvidno, da je ameriške diplomate že leta 2018 skrbela biološka varnost v laboratoriju v Wuhanu. Ti dokumenti so obudili teorijo, da je novi koronavirus ušel iz laboratorija.

Peking je v svojem odzivu pozval k enotnosti v boju proti pandemiji covida-19. Zavrnil je tudi očitke, da je prikrival podatke o razsežnosti epidemije novega koronavirusa.

Kitajsko mesto Wuhan, kjer je konec decembra lani izbruhnil novi koronavirus, je sicer pred tem presenetljivo popravilo podatek glede števila smrtnih žrtev in ga zvišalo za okoli 50 odstotkov. Kot je dejal tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Zhao Lijian, je revizija rezultat statističnega preverjanja in da gre za običajno prakso v svetu.

Lijian je poudaril še, da so predstavniki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) večkrat "ponovili, da ni dokazov, da je novi koronavirus nastal v laboratoriju".

Infekcijska klinika v Ljubljani Slovenija Predstojnica infekcijske klinike: Malo smo živčni ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Friderik1950 15:20 04.maj 2020.

    Moja razlaga je, da smo s prenosom izdelave čipov pred desetletji dali 'Pekinezerjem' vse možnosti izdelati karkoli. Že dolgo obvladujejo nano tehnologija (objekti ene milijoninke milimetra), ki je že dolgo procesorska tehnologija vseh računalnikov. Med tem pa so razvili piko ...prikaži večo tehnologijo, upravljanje z objekti ene milijardinke milimetra. Zaradi svojih karakteristik(vztrajnost, pridnost, skromnost, možnost zaznave) so vodilni laboranti po vetu in od tu do zlobne mikrobiologije ni ravno daleč.

  • Mkovac22 00:38 18.april 2020.

    Prav za prav so že prej znanstveniki iz različnih držav odkrili, da je nemogoče, da bi ta virus, ki vsebuje del HIV-a in del SARS-a, nastal v naravi.

  • mph 22:06 17.april 2020.

    Povsem neodvisne ustanove so testirale genom virusa in potrdile, da je izključeno, da bi nastal umetno. So pa američani prav zadnji, ki bi jim karkoli verjel. Kaj pa se zgodi tistim, ki malo preveč odkrijejo od vseh njihovih laži in ...prikaži več svinjarij, pa smo videli na primeru Assangea, Snowdena, ... gnila tvorba. Pa ne, da Kitajci ali Rusi zaslužijo hvalo na splošno v čemerkoli.