Odvetnik posiljevalca: "11-letnica ni otrok!"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Primer, ki dviguje mnogo prahu.
Oglej si celoten članek

Francosko sodišče se je odločilo spremeniti sojenje 29-letnemu moškemu, ki je osumljen posilstva 11-letne deklice. Sodišče je odbilo obtožnico tožilstva, ki je primer obravnavalo kot spolno nadlegovanje.

Primer v državi dviguje mnogo prahu že od septembra lani. Takrat je stekla prijava zoper moškega, sicer očeta dveh otrok, za spolno zlorabljanje otroka, mlajšega od 15 let, kar se kaznuje z največ petimi leti zaporne kazni. Včeraj je prišlo do spremembe v primeru, sodišče bo kot kaže moškemu sodilo zaradi posilstva mladoletnice, zaradi česar mu grozi 20 let zapora.

Konec lanskega avgusta je 11-letnica z moškim, ki ji je pred tem dvakrat pristopil, sledila do njegovega stanovanja, kjer sta imela spolni odnos. Po dogodku sta dekličina starša vložila prijavo za posilstvo. Navedla sta, da je deklica prestrašena in šokirana nad tem, kar se ji je zgodilo.

Svet Ni se spomnila, kdo jo je pijano posilil, resnica jo je šokirala

Njuno prijavo posilstva je tožilstvo zavrglo, češ da ne gre za posilstvo, saj da ni bilo niti nasilja niti prisile, ne groženj ali presenečenja.

"Deklica je bila takrat stara 11 let in 10 mesecev, torej skoraj 12 let. To zgodbo spremeni, to pomeni, da ni šlo za otroka," je včeraj pred sodiščem povedal zagovornik 29-letnika Marc Goudarzian. Že pred tem je trdil, da žrtev v resnici deluje starejša in da ne gre za nobeno "nedolžnico".

Sodišče je sklenilo, da je tožilstvo naredilo napako, ker zoper moškega na sodišče niso vložili obtožico zaradi posilstva in odredilo novo podrobnejšo preiskavo primera.

Sužnja IS "Posiljevali so me, dokler se nisem onesvestila"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:48 14. Februar 2018.

    Odvetnika bi zvezal, posiljevalca pa z posebno metodo prepričal, da se ga loti, kot se je 11 letne deklice. Brez …

  • 17:40 14. Februar 2018.

    Nič nenavadnega, oni zato so in morale ne poznajo. Advokati so najbolj pokvarjena zalega na svetu.

  • 16:51 14. Februar 2018.

    tipa privezat in mu nekaj na silo inštalirat v ...in to večkrat pa na suho

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.