Svet
10017 ogledov

Odvetnik posiljevalca: "11-letnica ni otrok!"

Zloraba otrok Shutterstock
Primer, ki dviguje mnogo prahu.

Francosko sodišče se je odločilo spremeniti sojenje 29-letnemu moškemu, ki je osumljen posilstva 11-letne deklice. Sodišče je odbilo obtožnico tožilstva, ki je primer obravnavalo kot spolno nadlegovanje.

Primer v državi dviguje mnogo prahu že od septembra lani. Takrat je stekla prijava zoper moškega, sicer očeta dveh otrok, za spolno zlorabljanje otroka, mlajšega od 15 let, kar se kaznuje z največ petimi leti zaporne kazni. Včeraj je prišlo do spremembe v primeru, sodišče bo kot kaže moškemu sodilo zaradi posilstva mladoletnice, zaradi česar mu grozi 20 let zapora.

Konec lanskega avgusta je 11-letnica z moškim, ki ji je pred tem dvakrat pristopil, sledila do njegovega stanovanja, kjer sta imela spolni odnos. Po dogodku sta dekličina starša vložila prijavo za posilstvo. Navedla sta, da je deklica prestrašena in šokirana nad tem, kar se ji je zgodilo.

Depresija (fotografija je simbolična) Svet Ni se spomnila, kdo jo je pijano posilil, resnica jo je šokirala

Njuno prijavo posilstva je tožilstvo zavrglo, češ da ne gre za posilstvo, saj da ni bilo niti nasilja niti prisile, ne groženj ali presenečenja.

"Deklica je bila takrat stara 11 let in 10 mesecev, torej skoraj 12 let. To zgodbo spremeni, to pomeni, da ni šlo za otroka," je včeraj pred sodiščem povedal zagovornik 29-letnika Marc Goudarzian. Že pred tem je trdil, da žrtev v resnici deluje starejša in da ne gre za nobeno "nedolžnico".

Sodišče je sklenilo, da je tožilstvo naredilo napako, ker zoper moškega na sodišče niso vložili obtožico zaradi posilstva in odredilo novo podrobnejšo preiskavo primera.

Nadia Murad Sužnja IS Svet "Posiljevali so me, dokler se nisem onesvestila"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • nizakej 21:48 14.februar 2018.

    Odvetnika bi zvezal, posiljevalca pa z posebno metodo prepričal, da se ga loti, kot se je 11 letne deklice. Brez podmazovanja. Po eni uri seanse bi se njune vloge zamenjale. Ta ritual bi trajal ene 10 dni. Nato bi obema ...prikaži večma vtetoviral na čelo "Rape me, it s funny", in ju naga spustil v centru mesta ob 15:00 uri.

  • Lavdan 17:40 14.februar 2018.

    Nič nenavadnega, oni zato so in morale ne poznajo. Advokati so najbolj pokvarjena zalega na svetu.

  • tine43 16:51 14.februar 2018.

    tipa privezat in mu nekaj na silo inštalirat v ...in to večkrat pa na suho