Orkan Karl vzel dve življenji

Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika Foto: Žurnal24 orkan Karl Mehika
Po poročanju lokalnih oblasti sta v divjanju orkana Karla v mehiškem mestu Veracruz umrli dve osebi. Medtem je orkan že oslabel v nevihto.
Oglej si celoten članek

Orkan Karl, ki je v petek udaril ob obalo pri mehiškem mestu Veracruz, je po navedbah mehiških oblasti povzročil veliko škode in terjal dve človeški življenji.

Orkan, v katerem je veter dosegal hitrost do 185 kilometrov na uro, je nato oslabel v nevihto, ki se je pomaknila v notranjost države.

V mestu Nexticapan pri obali je orkan porušil hišo, v kateri sta umrli 61-letna ženska in dveletna deklica. Karl je že v sredo z Atlantika dosegel polotok Jukatan, nato pa prečkal Mehiški zaliv na jugu in v petek znova dosegel mehiško obalo.

Mehiške oblasti so že pred prihodom orkana na jugu zaliva zaprle naftne ploščadi in prekinile proizvodnjo, zaprta pa je tudi edina jedrska elektrarna v državi. Orkan je povzročil izpad elektrike v 80 odstotkih mesta Veracruz ter podrl na stotine dreves, električnih drogov in prometnih znakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.