Svet
12 ogledov

Orkan Karl vzel dve življenji

orkan Karl Mehika
1/10
Žurnal24 main
Po poročanju lokalnih oblasti sta v divjanju orkana Karla v mehiškem mestu Veracruz umrli dve osebi. Medtem je orkan že oslabel v nevihto.

Orkan Karl, ki je v petek udaril ob obalo pri mehiškem mestu Veracruz, je po navedbah mehiških oblasti povzročil veliko škode in terjal dve človeški življenji.

Orkan, v katerem je veter dosegal hitrost do 185 kilometrov na uro, je nato oslabel v nevihto, ki se je pomaknila v notranjost države.

V mestu Nexticapan pri obali je orkan porušil hišo, v kateri sta umrli 61-letna ženska in dveletna deklica. Karl je že v sredo z Atlantika dosegel polotok Jukatan, nato pa prečkal Mehiški zaliv na jugu in v petek znova dosegel mehiško obalo.

Mehiške oblasti so že pred prihodom orkana na jugu zaliva zaprle naftne ploščadi in prekinile proizvodnjo, zaprta pa je tudi edina jedrska elektrarna v državi. Orkan je povzročil izpad elektrike v 80 odstotkih mesta Veracruz ter podrl na stotine dreves, električnih drogov in prometnih znakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.