Pahor potrdil udeležbo na pogrebu kraljice Elizabete II.

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sprejel povabilo na pogreb kraljice Elizabete II. in potrdil udeležbo na slovesnosti v Londonu.
Oglej si celoten članek

Borut Pahor se bo v ponedeljek v Londonu udeležil pogreba pokojne britanske kraljice Elizabeto II., so sporočili iz urada predsednika. Kot so še pojasnili, je Pahor v predsedniški palači sprejel britansko veleposlanico v Sloveniji Tiffany Sadler, ki mu je prenesla povabilo novega britanskega kralja Karla III. in članov kraljeve družine, da se udeleži pogrebnih slovesnosti to nedeljo in ponedeljek v Londonu.

Svet Kraljičina krsta naslednje štiri dni v Westminstru

Obenem sta se predsednik in veleposlanica dogovorila, da se v luči tradicionalnega obeleževanja slovensko-britanskega prijateljstva, v okviru katerega je leta 2019 Slovenijo tudi obiskal britanski princ Edvard, preminuli monarhinji na primeren način poklonimo tudi v Sloveniji. V času ponedeljkovega pogreba bo tako zastava pred predsedniško palačo spuščena na pol droga.

Elizabeta II. To je Robert Golob zapisal v žalno knjigo

Pogreba kraljice Elizabete se bodo sicer udeležili številni visoki svetovni politiki. Med tistimi, ki niso prejeli povabila na pogreb, pa so ruski predsednik Vladimir Putin, beloruski predsednik Aleksander Lukašenko, iranski predsednik Ebrahim Raisi. 

Svet Vabila na pogreb kraljice niso dobile le tri države

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:36 16. September 2022.

    A bo ob krsti posnel selfie?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.