Slovenija
1903 ogledov

To je Robert Golob zapisal v žalno knjigo

Robert Golob, žalna knjiga, Elizabeta II.
1/3
gov.si
"Bila je velika prijateljica Slovenije in bo vedno ostala globoko v naših srcih"

Premier Robert Golob se je danes z vpisom v žalno knjigo poklonil spominu na kraljico Elizabeto II. Na britanskem veleposlaništvu v Ljubljani je izrazil iskreno sožalje britanski predsednici vlade Liz Truss, kraljevi družini ter britanskemu narodu in prebivalcem držav Commonwealtha, so sporočili iz premierjevega kabineta.

Premier je v žalno knjigo, odprto v spomin na britansko kraljico, zapisal: "Njenemu veličanstvu z vsem srcem. Spoštovanje."

Kraljičina predanost služenju skupnosti se je odrazila v izjemnem vladanju in prispevala k njeni dediščini kot eni največjih sodobnih političnih osebnosti, so pri tem sporočili iz premierjevega kabineta. Kot voditeljica države je dosledno krepila čut za skupnost, človečnost in sočutje. Bila je velika prijateljica Slovenije in bo vedno ostala globoko v naših srcih, so dodali.

V žalno knjigo se je danes na britanskem veleposlaništvu vpisala tudi zunanja ministrica Tanja Fajon, v nedeljo pa predsednik republike Borut Pahor.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.