Papež bo priletel v Trst s helikopterjem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Kot poroča Primorski dnevnik, bo papež Frančišek ob koncu socialnega tedna daroval mašo na Velikem trgu.
Oglej si celoten članek

"Tržaški socialni teden se bo sklenil v nedeljo 7. julija, ko v mestu pričakujemo prihod papeža Frančiška. Pri nas se bo zadržal le nekaj ur," poroča Primorski dnevnik

V mesto bo priletel okoli osme ure zjutraj, po številnih srečanjih bo na priložnostnem oltarju ob 10.30 daroval sveto mašo. Kako bo trg tistega dne dostopen ljudem, se še dogovarjajo. Njegov helikopter bo nato proti Vatikanu vnovič odletel s pomola Audace že ob 12.30.

Že decembra smo se spraševali, ali bo papež v 2024 obiskal tudi naše kraje. Tokrat bo prišel vsaj blizu. 

Papež Frančišek je namreč tedaj v intervjuju za mehiško televizijo N+ sporočil, da namerava v 2024 odpotovati v Belgijo, pri čemer datuma obiska ni navedel. Dodal je, da sta v načrtu še dve potovanji, eno v njegovo domovino Argentino, drugo pa na območje Polinezije. 

Na vprašanje, ali želi zaradi svojega zdravja zmanjšati število potovanj, je Frančišek tedaj odgovoril, da bo videl, kako se bodo stvari razvijale, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Svet V Vatikanu poudarjajo, da ni razloga za skrb Svet Svetovni dan miru, papež o umetni inteligenci Krivec Papež obsodil orožarsko industrijo Sveti večer Papež pozval k miru. "Jezus ne odpravlja krivice z razkazovanjem sile"

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:00 6. Maj 2024.

    Vsi vi verni katoliki kot sem jaz vas je pa lahko sram, da ste dovolili vrhovnemu poglavarju predlog zakona, ki …

  • 21:50 5. Maj 2024.

    A ne bo priletel na oblaku? Sam vprašam...

  • 21:39 3. Maj 2024.

    Odet v 2kg zlata kot en pimp, dovolil lgbtq bolezenske poroke in sedaj celo s helikopetrjem sem tja, to je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.