Papež Frančišek: Bolje biti ateist kot hinavski katolik

Foto: EPA
Foto: EPA
Mnogi hodijo k maši, vendar ne živijo kat katoliki.
Oglej si celoten članek

Papež Frančišek je bil znova kritičen do mnogih privržencev njegove cerkve. "Bolje je biti ateist, kot živeti hinavsko življenje," je na jutranji avdienci dejal papež. "Škandalozno je, da govorijo eno, delajo pa drugo."   

Dvojno življenje kristjanov

"Obstajajo taki, ki pravijo, sem katolik, hodim k maši, sem član tega ali drugega društva, mnogi pa bi morali priznati, da ne živijo krščanskega življenja, svojim zaposlenim ne dajejo zadostnih plač, izkoriščajo ljudi, perejo denar ...to je dvojno življenje," je dejal poglavar rimokatoliške cerkve, ki ji pripada 1,2 milijarde ljudi.

"Hinavsko je, da se imaš za kristjana, hkrati pa odganjaš ljudi, ki potrebujejo pomoč"

Papež Frančišek je od izvolitve leta 2013 že večkrat na duše duhovnikov in navadnih ljudi položil, naj se držijo načel, ki jih uči religija. Oktobra lani je papež Frančišek obsodil vse, ki se imajo za kristjane, a zavračajo begunce na svojih vratih. "Hinavsko je, da se imaš za kristjana, hkrati pa odganjaš begunca ali kogarkoli, ki potrebuje pomoč. Jezus nas je učil, kaj pomeni biti dober kristjan v priliki o dobrem samaritanu," je  dejal papež v Vatikanu na srečanju z nemškimi luteranskimi romarji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 07:59 26. Februar 2017.

    noben pa nemore ustaviti napredek človestva..lahko ga samo upočasni!! Človeštvo bo zmesano..ena hiša bo indici,pa arabci ,pa slovenec,pa cigan..pa črnc...itd.. …

  • 07:54 26. Februar 2017.

    pač nebo take oblike kriminala...nikoli nebo samo ena vera!! koščka sveta ni da je samo ena vera!! narava pa naredi …

  • 23:55 24. Februar 2017.

    Kaj pa bo hinavsko ko bo tu toliko muslimanov da nam bo zavladalo šeriasko pravo in bodo glave infidelov letele? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.