Svet
301 ogledov

Papež Frančišek: Bolje biti ateist kot hinavski katolik

papež Frančišek EPA
Mnogi hodijo k maši, vendar ne živijo kat katoliki.

Papež Frančišek je bil znova kritičen do mnogih privržencev njegove cerkve. "Bolje je biti ateist, kot živeti hinavsko življenje," je na jutranji avdienci dejal papež. "Škandalozno je, da govorijo eno, delajo pa drugo."   

Dvojno življenje kristjanov

"Obstajajo taki, ki pravijo, sem katolik, hodim k maši, sem član tega ali drugega društva, mnogi pa bi morali priznati, da ne živijo krščanskega življenja, svojim zaposlenim ne dajejo zadostnih plač, izkoriščajo ljudi, perejo denar ...to je dvojno življenje," je dejal poglavar rimokatoliške cerkve, ki ji pripada 1,2 milijarde ljudi.

"Hinavsko je, da se imaš za kristjana, hkrati pa odganjaš ljudi, ki potrebujejo pomoč"

Papež Frančišek je od izvolitve leta 2013 že večkrat na duše duhovnikov in navadnih ljudi položil, naj se držijo načel, ki jih uči religija. Oktobra lani je papež Frančišek obsodil vse, ki se imajo za kristjane, a zavračajo begunce na svojih vratih. "Hinavsko je, da se imaš za kristjana, hkrati pa odganjaš begunca ali kogarkoli, ki potrebuje pomoč. Jezus nas je učil, kaj pomeni biti dober kristjan v priliki o dobrem samaritanu," je  dejal papež v Vatikanu na srečanju z nemškimi luteranskimi romarji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • privat 07:59 26.februar 2017.

    noben pa nemore ustaviti napredek človestva..lahko ga samo upočasni!! Človeštvo bo zmesano..ena hiša bo indici,pa arabci ,pa slovenec,pa cigan..pa črnc...itd.. Sile na svetu ni da to ustavi ni vojske ,in tudi če se vse vojske združijo na svetu proti temu ...prikaži več "naprdku človeštva" lahko to dejstvo le začasno upočani" nemore pa ga ustaviti...zato se navadi na muslimane ,žide,črnce...tvoj sin al čez samo 30 let bo to normalno dejstvo!!Življenje bo lepo in je lepo!!

  • privat 07:54 26.februar 2017.

    pač nebo take oblike kriminala...nikoli nebo samo ena vera!! koščka sveta ni da je samo ena vera!! narava pa naredi in bo naredila tako da bo vse mešano in zmešano!! nobena ženska nemore reči ne "luleku" in noben moski nemore ...prikaži več reči ne "rožici"..kar napoveduje zelo lepo bodočnost..lahko mirno spis!!

  • abyx 23:55 24.februar 2017.

    Kaj pa bo hinavsko ko bo tu toliko muslimanov da nam bo zavladalo šeriasko pravo in bodo glave infidelov letele? Kaj bo takrat hinavsko ah?