Papež Frančišek sporočil, da ga ne bo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Papež Frančišek bo izpustil križev pot v Koloseju.
Oglej si celoten članek

Prvič od izvolitve leta 2013 se papež Frančišek ne bo udeležil križevega pota v rimskem Koloseju. Takšno odločitev so sprejeli zaradi "ekstremno hladnega vremena v Rimu", so sporočili iz Vatikana. Zvečer pričakujejo, da se bo temperatura gibala okoli 10 °C, kar je za ta čas neobičajno. 

Papež bo tako križev pot spremljal iz svoje rezidence v Vatikanu. Udeležil pa se je popoldanskega bogoslužja v baziliki svetega Petra. 

V cerkvah danes ni maš, ampak potekajo le bogoslužja. 

Papež je bil prejšnji teden hospitaliziran zaradi bronhitisa. Papeža so v bolnišnico sprejeli že prejšnjo sredo, ko je imel načrtovane preglede, a so ga zaradi okužbe dihal zadržali v bolnišnici. Bolnišnico je zapustil v soboto in se ob tem pošalil z verniki in novinarji, ki so ga čakali pred stavbo. 

Papež Frančišek se v zadnjem obdobju sooča z zdravstvenimi težavami. Zaradi kroničnih bolečin v kolenu mora pogosto uporabljati invalidski voziček. V zadnjem letu je večkrat odpovedal ali omejil svoje dejavnosti. 

Kljub težavam naj bi papež v nedeljo daroval velikonočno mašo na Trgu svetega Petra ter podelil blagoslov mestu in svetu.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:23 9. April 2023.

    Direktor vseh direktorjev v firmi dela kar hoče

  • 13:21 8. April 2023.

    Zakaj so papeži vedno sami trhleni starčki, ne pa zdravi petdesetletniki? V čem je štos? Kristus tudi ni bil 95 …

  • 18:25 7. April 2023.

    "daroval".....škoda komentarja...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.