Svet
1333 ogledov

Papež se je ob prihodu iz bolnišnice pošalil z verniki

Papež Frančišek prišel iz bolnišnice Profimedia
Papež Frančišek je danes zapustil rimsko bolnišnico Gemelli, kjer je preživel tri noči na zdravljenju zaradi bronhitisa.

Ob odhodu se je pošalil z verniki in novinarji, ki so ga čakali pred bolnišnico, in dejal, da je "še vedno živ", poročajo tuje tiskovne agencije.

86-letnega papeža so zadržali v bolnišnici v sredo, potem ko je v prejšnjih dneh tožil zaradi težav z dihanjem.

Ob današnjem odhodu iz bolnišnice je izstopil iz avtomobila, ki ga je prevažal, se nasmejal in pošalil z množico, nato pa se je odpravil v Vatikan, da bi začel s pripravami na najpomembnejši teden v krščanskem koledarju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Papeževa bolezen je sprožila vprašanja, ali bo lahko sodeloval pri bogoslužjih v velikem tednu in ob veliki noči, ki velja za najpomembnejši krščanski praznik. Frančišek običajno vodi praznovanja, ki se začnejo ta konec tedna s cvetno nedeljo.

Papež je novinarjem pred bolnišnico povedal, da se bo udeležil maše na cvetno nedeljo na Trgu svetega Petra, ki predstavlja začetek tedna dogodkov do velike noči.

Sveti oče je bil videti zdrav, vendar je govoril tiho. Ob odhodu iz bolnišnice je objel par, ki je v nedeljo zvečer izgubil hčerko, poročajo italijanski mediji.

V petek je papež v bolnišnici obiskal otroški oddelek za onkologijo. Bolnikom je razdelil čokoladna velikonočna jajčka in celo krstil nekaj tednov starega dečka, je razvidno iz videa, ki ga je objavil Vatikan.

Tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni je še povedal, da je Frančišek v petek v zasebnem papeškem apartmaju bolnišnice v 10. nadstropju prebral časopise. V četrtek zvečer je jedel pico z bolnišničnim osebjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.