Svet
5353 ogledov

Papež Frančišek sporočil, da ga ne bo

Papež Frančišek Profimedia
Papež Frančišek bo izpustil križev pot v Koloseju.

Prvič od izvolitve leta 2013 se papež Frančišek ne bo udeležil križevega pota v rimskem Koloseju. Takšno odločitev so sprejeli zaradi "ekstremno hladnega vremena v Rimu", so sporočili iz Vatikana. Zvečer pričakujejo, da se bo temperatura gibala okoli 10 °C, kar je za ta čas neobičajno. 

Papež bo tako križev pot spremljal iz svoje rezidence v Vatikanu. Udeležil pa se je popoldanskega bogoslužja v baziliki svetega Petra. 

V cerkvah danes ni maš, ampak potekajo le bogoslužja. 

Papež je bil prejšnji teden hospitaliziran zaradi bronhitisa. Papeža so v bolnišnico sprejeli že prejšnjo sredo, ko je imel načrtovane preglede, a so ga zaradi okužbe dihal zadržali v bolnišnici. Bolnišnico je zapustil v soboto in se ob tem pošalil z verniki in novinarji, ki so ga čakali pred stavbo. 

Papež Frančišek se v zadnjem obdobju sooča z zdravstvenimi težavami. Zaradi kroničnih bolečin v kolenu mora pogosto uporabljati invalidski voziček. V zadnjem letu je večkrat odpovedal ali omejil svoje dejavnosti. 

Kljub težavam naj bi papež v nedeljo daroval velikonočno mašo na Trgu svetega Petra ter podelil blagoslov mestu in svetu.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar NickMason
    NickMason 17:23 09.april 2023.

    Direktor vseh direktorjev v firmi dela kar hoče

  • bi_ba 13:21 08.april 2023.

    Zakaj so papeži vedno sami trhleni starčki, ne pa zdravi petdesetletniki? V čem je štos? Kristus tudi ni bil 95 lertni dedek.

  • SlavkoKrizman 18:25 07.april 2023.

    "daroval".....škoda komentarja...