Pentagon: Trump ogroža ameriško varnost!

Foto: © Steve Marcus / Reuters
Foto: © Steve Marcus / Reuters
Antiislamistična retorika Donalda Trumpa ogroža varnost Združenih držav Amerike, opozarja Pentagon. Trump je, kot je znano, predlagal, da bi vsem muslimanom prepovedali vstop v ZDA, "dokler ne ugotovijo, kaj se dogaja po svetu".
Oglej si celoten članek

Na ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa se je vsul plaz kritik, potem ko je v ponedeljek predlagal, da bi bilo treba po odmevnih terorističnih napadih muslimanom popolnoma prepovedati vstop v ZDA. Očitajo mu nestrpnost, ki bo le okrepila islamske skrajneže.

Trump je predlagal, da bi muslimanom prepovedali vstop v ZDA, dokler ne ugotovijo kaj se dogaja po svetu. Tiskovni predstavnik Sveta za nacionalno varnost Ben Rhodes je menil, da so Trumpove izjave v popolnem nasprotju z varnostnimi potrebami ZDA. "Islamska država želi zanetiti vojno med ZDA in islamom in takšne izjave pošiljajo sporočilo, da se ZDA s tem strinjajo," je dejal Rhodes.

Zadnjo pobudo o prepovedi vstopa muslimanov si je Trump omislil na podlagi raziskave inštituta Pew, ki kaže, da med muslimani po svetu obstaja veliko sovraštvo do ZDA. Sovraštvo naj bi bilo tako veliko, da ga ni več mogoče razumeti. Zato je potrebno muslimanom prepovedati vstop, dokler ga ne bodo razumeli, tako Trump.

Trump je na poplavo kritik z vseh strani včeraj odgovoril z dejstvom, da je tudi demokratski predsednik Franklin Roosevelt v času druge svetovne vojne počel podobno z Japonci, Nemci in Italijani.

Besed ne podkrepi z načrti

Trump je bil v torek gost številnih televizijskih in radijskih oddaj, na katerih je zavračal obtožbe, da je fašist, ter primerjave s Hitlerjem. Na vprašanja, kako bi njegov načrt deloval v praksi, pa ni konkretno odgovoril. Dejal je, da muslimanov iz ZDA ne bi izganjal, če imajo državljanstvo, ukrep pa bi bil začasen, dokler predsednik ne bo ugotovil, kaj se dogaja po svetu.

Kaj bi storil z diplomati in drugimi, ki obiskujejo ali delajo na sedežu ZN v New Yorku, Trump ni znal pojasniti. Povedal je, da je treba o vsem tem razmisliti in zadeve dodelati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:07 9. December 2015.

    Ded ima prav, samo se še nekateri tega ne zavedajo, ali pa se delajo nore!

  • 12:33 9. December 2015.

    Ja to pa je res zanimiva logika. Trump je sedaj nevaren, ker bi rad zaprl meje za družbeno skupino iz …

  • 11:49 9. December 2015.

    Neodvisno od tega, ali je imel prav ali ne, smo trenutno v vojnem času. In to enem najhujših izven obeh …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.