Svet
12 ogledov

Pentagon: Trump ogroža ameriško varnost!

razno 24.10.12. donald trump, Real estate magnate and television personality Don © Steve Marcus / Reuters
Antiislamistična retorika Donalda Trumpa ogroža varnost Združenih držav Amerike, opozarja Pentagon. Trump je, kot je znano, predlagal, da bi vsem muslimanom prepovedali vstop v ZDA, "dokler ne ugotovijo, kaj se dogaja po svetu".

Na ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa se je vsul plaz kritik, potem ko je v ponedeljek predlagal, da bi bilo treba po odmevnih terorističnih napadih muslimanom popolnoma prepovedati vstop v ZDA. Očitajo mu nestrpnost, ki bo le okrepila islamske skrajneže.

Trump je predlagal, da bi muslimanom prepovedali vstop v ZDA, dokler ne ugotovijo kaj se dogaja po svetu. Tiskovni predstavnik Sveta za nacionalno varnost Ben Rhodes je menil, da so Trumpove izjave v popolnem nasprotju z varnostnimi potrebami ZDA. "Islamska država želi zanetiti vojno med ZDA in islamom in takšne izjave pošiljajo sporočilo, da se ZDA s tem strinjajo," je dejal Rhodes.

Zadnjo pobudo o prepovedi vstopa muslimanov si je Trump omislil na podlagi raziskave inštituta Pew, ki kaže, da med muslimani po svetu obstaja veliko sovraštvo do ZDA. Sovraštvo naj bi bilo tako veliko, da ga ni več mogoče razumeti. Zato je potrebno muslimanom prepovedati vstop, dokler ga ne bodo razumeli, tako Trump.

Trump je na poplavo kritik z vseh strani včeraj odgovoril z dejstvom, da je tudi demokratski predsednik Franklin Roosevelt v času druge svetovne vojne počel podobno z Japonci, Nemci in Italijani.

Besed ne podkrepi z načrti

Trump je bil v torek gost številnih televizijskih in radijskih oddaj, na katerih je zavračal obtožbe, da je fašist, ter primerjave s Hitlerjem. Na vprašanja, kako bi njegov načrt deloval v praksi, pa ni konkretno odgovoril. Dejal je, da muslimanov iz ZDA ne bi izganjal, če imajo državljanstvo, ukrep pa bi bil začasen, dokler predsednik ne bo ugotovil, kaj se dogaja po svetu.

Kaj bi storil z diplomati in drugimi, ki obiskujejo ali delajo na sedežu ZN v New Yorku, Trump ni znal pojasniti. Povedal je, da je treba o vsem tem razmisliti in zadeve dodelati.

Komentarjev 6
  • Dolfi 16:07 09.december 2015.

    Ded ima prav, samo se še nekateri tega ne zavedajo, ali pa se delajo nore!

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 12:33 09.december 2015.

    Ja to pa je res zanimiva logika. Trump je sedaj nevaren, ker bi rad zaprl meje za družbeno skupino iz katere dokazano izvira ekstremistični teroritem. Medtem pa Pentagon varuje Ameriko tako, da oborožuje islamistične skupine. Aja saj te skupine so ...prikaži več ja tako zmerne in se niiikoli in nikdar ne bodo obrnile proti svojim sponzorjem ne?

  • dimnikar 11:49 09.december 2015.

    Neodvisno od tega, ali je imel prav ali ne, smo trenutno v vojnem času. In to enem najhujših izven obeh svetovnih vojn.