Po 30-letni prepovedi Japonci v lov

Foto: Profimedia
Pet ladij se je včeraj odpravilo na komercialni lov na kite po 30-letni prepovedi tovrstnega lova.
Oglej si celoten članek

Japonska je že v lanskem letu napovedala, da bo odpravila prepoved komercialnega lova kitov, ki je bila v veljavi 30 let. Včeraj so flote kitolovk kljub glasnim kritikam mednarodne skupnosti izplule iz japonskih pristanišč.

Japonska je v nedeljo uradno izstopila iz Mednarodne komisije za kitolov (IWC). Na otoku Hokkaido je v obalne vode izplulo pet kitolovk. Japonska vlada je odobrila kvoto 225 živali v letošnjem letu.

Foto: Profimedia Japonska, kitolov

Država je komercialni kitolov obnovila, čeprav večina japonskih potrošnikov dandanes ne je več kitovega mesa. Po mnenju kritikov je Japonska sicer tudi v času neizvajanja komercialnega kitolova, h kateremu je v skladu z moratorijem IWC pristopila leta 1988, s kitolovom za znanstvene raziskave japonskim kitolovcem omogočila lov v komercialne namene.

Namestnik generalnega sekretarja japonske vlade Yasutoshi Nishimura je ob objavi obnovitve kitolova v komercialne namene zagotovil, da ga bo Japonska izvajala "na znanstvenih temeljih in ob ustreznem upravljanju z viri, tako da ne bo sprožala škodljivih učinkov".

Foto: Profimedia Japonska, kitolov

Vizita za živali "Nismo ubili zaščitene vrste, ampak hibrida"

Letos ubili 600 kitov Kitolov na Norveškem: Na prvo mesto so se prebili potihoma

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.