Po 35 letih premierski stolček prepušča svojemu najstarejšemu sinu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Predsednik kamboške vlade Hun Sen je danes sporočil, da po 35 letih premierski stolček prepušča svojemu najstarejšemu sinu.
Oglej si celoten članek

45-letni general Hun Manet bo vodenje te 16-milijonske države na jugovzhodu Azije prevzel predvidoma čez tri tedne, je v televizijskem nagovoru potrdil njegov oče, poročajo tuje tiskovne agencije.

Hun Sen je na nedeljskih parlamentarnih volitvah dodatno utrdil svojo vladavino. Ob odsotnosti resne politične opozicije je sodeč po začasnih izidih njegova Ljudska stranke Kambodže (CPP) osvojila 120 od 125 sedežev.

70-letni premier, ki je vodenje kamboške vlade prevzel leta 1998, v vrhu oblasti pa je že od začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja, je v današnjem govoru sicer poudaril, da ostaja na čelu stranke, s prihodnjim letom pa bo prevzel predsedovanje senatu.

Hun Sen ima pet otrok, vsem trem sinovom pa je podelil politične vloge, pri čemer je najstarejšemu že prej zaupal najvišje odgovornosti. Hun Manet je od leta 2018 poveljnik kamboške vojske, doslej pa se je že srečal s številnimi tujimi predstavniki, vključno s kitajskim voditeljem Xi Jinpingom, glavnim zaveznikom Kambodže.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.