Po smrti še enega otroka Ikea spet odpoklicala izdelek

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prvič so izdelek odpoklicali junija lani.
Oglej si celoten članek

Ikea javnost vnovič obvešča o odpoklicu 29 milijonov predalnikov. Predalniki se namreč, če niso ustrezno pritrjeni, lahko prevrnejo.

Prvič so odpoklic izdali že junija lani. Do sedaj je v nesrečah, ko se je prevrnil predalnik, umrlo osem otrok, mlajših od treh let. Zadnja nesreča s tragičnim izidom se je zgodila maja letos, ko je umrl dveletni deček. 

Gre za zelo priljubljen predalnik Malm.

Foto: Ikea ikea malm

Slovenija Ikea sporočila novost v zvezi z gradnjo v Ljubljani

V luči smrti omenjenega dečka iz Kalifornije so se številni spraševali, ali je Ikea dovolj dobro obvestila svoje stranke o potencialni nevarnosti. Direktor podjetja Lars Petersson je dejal, da so v zadnjih dveh mesecih poslali 13 milijonov elektronskih sporočil strankam in obveščali na svojih družbenih kanalih. Odpoklic velja za stranke v ZDA in Kanadi, piše BBC. 

Petersson je povedal, da so od leta 2015 stranke vrnile več kot milijon predalnikov ali pa so jim pomagali ustrezno pritrditi predalnike. Ob tem so v Ikei poudarili, da je v navodilih zapisano, da je treba predalnike namestiti tako, da so pritrjeni na steno. 

Ikea Ikea napovedala spremembo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 12:24 29. November 2017.

    Odlični predalniki, imam jih sedem, zelo zadovoljna. Butasti, neodgovorni starši.

  • 16:15 22. November 2017.

    sem mizar in se ukvarjam tudi s montažo pohištva.Vsako omarico ,ki ima predale pritrdim na steno ravno iz tega razloga,da …

  • 15:58 22. November 2017.

    Se mi zdi, da bi morali starši poskrbeti za varnost svojih otrok. Nekateri pač ne razumejo fizike in še marsičesa. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.