Podrobnosti nesreče na hrvaški obali: Spregovoril prijatelj voznika gliserja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Gliser je očitno zapeljal čez gumijasto blazino, na kateri je bil deček.
Oglej si celoten članek

V nedeljo smo poročali o tragični nesreči, ki se je zgodila v Nacionalnem parku Kornati na Hrvaškem, v kateri je umrl 14-letni deček, ki se je vozil na "banani". 

Policija je prijela 20-letnega voznika, ki je vozil gliser - domneva se, da je nesreči botrovala neizkušenost voznika plovila. 

"Velika tragedija"

Hrvaškim medijem se je oglasil prijatelj 20-letnika in dogodek označil za "veliko tragedijo". "Prosim vas, upoštevajte našo željo in prizanesite nam," je po poročanju 24sata dejala oseba, ki je blizu 20-letniku. 

Umrl 14-letnik Pretresljive podrobnosti nesreče na hrvaški obali: Prijeli 20-letnika

Tragična nesreča je pretresla prebivalce na Ugljenu. Nesrečni deček je letoval v kraju Preko na otoku. Nesreča se je zgodila okoli 13. ure v soboto, ko se je deček vozil na napihljivi blazini, ki jo je vlekel gliser, ki ga je upravljal 20-letnik. 

Po neuradnih podatkih je k nesreči poleg velike hitrosti verjetno prispevala neizkušenost voznika gliserja - gumijasti obroč z dečkom je v nekem trenutku prišel pred gliser, ta pa je zapeljal čezenj. Deček je dobil težke poškodbe glave in kljub poskusom oživljanja umrl. 

Kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti

20-letni voznik gliserja je sedaj v priporu, proti njemu je vložena kazenska ovadba zaradi suma povzročitve kaznivega dejanja splošne nevarnosti. 

Tragično Hrvaška obala: 14-letnik je umrl v nesreči na morju

"Ogled kraja dogodka je zaključen, kriminalistična preiskava pa še poteka," je za hrvaške medije povedala Marica Kosor s šibeniško-kninske policijske uprave. 

Glisiranje na območju prepovedano

Nesreča se je zgodila v bližini otoka Žut na kornatskem arhipelagu. Pretreseni direktor Nacionalnega parka Kornati Šime Ježina je še enkrat opozoril vse udeležence v pomorskem prometu k previdnosti: "To je tragedija, ki se ne bi smela zgoditi." 

Pristaniški kapitan v Šibeniku Robert Baljkas pa je dejal, da je glisiranje na območju Kornatov prepovedano, hitrost vožnje pa omejena na šest vozlov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:00 20. Julij 2020.

    "Prosim vas, upoštevajte našo željo in prizanesite nam,".......in to je ta izjava ..teleta zurnalska.....da sem jst sef tega portala .....se …

  • 11:49 20. Julij 2020.

    Tale 20-letnik ni imel izpita za čoln in še objesten je bil. Na Hrvaškem velikokrat vidim, kako blizu obale glisirajo …

  • 10:59 20. Julij 2020.

    Ali res ne znate svojega poklica ! Če nekdo nekaj naredi in je to del njegovega poklica , se napiše …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.