Pogajanj je konec, oglasil se je Zelenski

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tako kaže ...
Oglej si celoten članek

Pogovori med rusko in ukrajinsko delegacijo na beloruski meji so vsaj zaenkrat zaključeni, nadaljevanje naj bi sledilo v prihodnjih dneh, poroča beloruska tiskovna agencija Belta. Pričakovanja po mirni rešitvi pred današnjim srečanjem niso bila velika. Ukrajina je dejala, da želi premirje in ruski umik, medtem ko je Kremelj dejal, da svojega stališča ne bo objavil. Ruski pogajalci so govorili o sklenitvi dogovora, ki je v interesu obeh strani, poroča BBC.

Medtem je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski vložil prijavo za včlanitev Ukrajine v Evropsko unijo.

Francoski predsednik Emmanuel Macron pa je danes pozval ruskega predsednika Vladimirja Putina, naj zaščiti civiliste v Ukrajini, je v izjavi sporočil urad francoskega predsednika. Putin je Macronu medtem dejal, da sta demilitarizacija Ukrajine in zahodno priznanje ruske suverenosti nad Krimskim polotokom predpogoja za končanje spopadov v Ukrajini, hkrati pa naj bi ruski predsednik "potrdil svojo pripravljenost za sodelovanje".

V Ukrajini se medtem boji še vedno nadaljujejo. Najhuje je danes v Harkovu, kjer naj bi umrlo vsaj 11 oseb, ranjenih naj bi bilo več kot 100 oseb. Rusija zavrača odgovornost za žrtve in trdi, da so ukrajinski nacionalisti sami obstreljevali mesta, ki so jih obkrožale ruske enote, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tudi Slovenija bo Ukrajini namenila vojaško pomoč. Madžarska pa je vojaško pomoč odklonila, prav tako ne bo dovolila prevoza orožja čez svoje ozemlje.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 12:49 23. Marec 2022.

    Vse tiste ki v SLO pošilate orožje Ukrajini, bomo postavili pred sodišče , ZARADI ZMANJŠANJA BORBENE PRIPRAVLJENOSTI države ! Tonin …

  • 08:19 1. Marec 2022.

    Cel zahod brez izjeme bi moral udarit po rusiji!!! Putin nebo končal rad bi vodel preden se stegne kako delujejo …

  • 22:13 28. Februar 2022.

    pogajamo se tako in tako ... vemo , da smo v pizdi , ampak evropa nas bo rešila, nato nas …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.